Обвалення під’їзду в житловому будинку в Дрогобичі: є загиблі, під завалами шукають людей

Життя

Під завалами під’їзду чотириповерхового житлового будинку, який обрушився вночі 28 серпня в Дрогобичі Львівської області, можуть перебувати ще п’ять чоловік. Першого загиблого рятувальники знайшли під завалами близько 6.05. Ще семеро людей госпіталізовано, в тому числі троє дітей. О 8.20 рятувальники знайшли тіло ще одного загиблого.

Про це повідомив заступник директора департаменту реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Петро Коротинський на брифінгу в Києві, пише Центр журналістських розслідувань.

«За оперативними даними, ще під завалами може перебувати п’ять осіб, з огляду на кількість прописаних і можливу кількість проживаючих людей в цих квартирах. Співробітники ДСНС безперервно проводять пошуково-рятувальні роботи і не закінчать їх «до остаточного виявлення осіб, доля яких залишається невідомою. Вибух газу, який назвали попередньою причиною обвалення під’їзду, малоймовірний», – заявив він.

Коротинський уточнив, що станом на 10.05 всі мешканці будинку, де обвалився під’їзд, виведені з будівлі. Їм надають необхідну психологічну допомогу і вирішують питання про їх відселення. На місці організована гаряча лінія для постраждалих мешканців будинку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 270-1 (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства) Кримінального кодексу України.