Ощадбанк продовжив дію платіжних банківських карт ВПО

Життя
Ощадбанк
Відділення Ощадбанку у Слов'янську Донецької області Фото: oschadbank.ua

Ощадбанк продовжив дію платіжних банківських карт внутрішньо переміщених осіб до 1 липня 2021 року, у яких термін дії карт закінчується під час карантину. Якщо переселенець не зміг забрати нову карту в відділенні, то він може і далі знімати кошти та розраховуватися старої карткою до 1 липня 2021 року.

Про це повідомила прес-служба Ощадбанку.

Триває перевипуск карт за графіком, і їх доставляють в відділення.

«Карти Ощадбанку внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», і термін дії яких закінчується під час карантину, не блокуватимуться до 1 липня 2021 року. Якщо ви отримали СМС-повідомлення від Ощадбанку, то ваша перевипущену карта вже у відділенні», – йдеться в повідомленні.

Пенсійний фонд України (ПФУ) може призупинити виплати пенсіонерам, які понад рік не отримували пенсії з поточного рахунку в банку або їх пенсії в цей період виходили за дорученням. У багатьох пенсіонерів не було можливості потрапити в відділення Ощадбанку і зняти пенсію в зв’язку з закриттям КПВВ рік тому і блокуванням їх угрупованнями «Л-ДНР» у частині пенсіонерів-внутрішньо переміщених осіб, які проживають на тимчасово непідконтрольних уряду територіях. Люди стали отримувати повідомлення ПФУ з вимогою пройти ідентифікацію, не дивлячись на діючу відстрочку її проходження через карантин.

Юристи роз’яснили, як отримати компенсацію сум пенсії, яка не була виплачена у 2018 році через порушення строків проходження фізичної ідентифікації особи, а також хто має право на компенсацію за порушення строків виплати пенсії, як її отримати та чим керуватися на практиці.

Як повідомлялось, в Ощадбанку пояснили, які операції можна провести без особистої присутності пенсіонера-переселенця, оскільки через тривалий карантин і закритих КПВВ багато пенсіонерів зі статусом внутрішньо переміщеної особи (ВПО), які живуть на окупованому Донбасі, не можуть потрапити в відділення Ощадбанку на підконтрольній українській влади території.

Нагадаємо:

  • ВПО за послугу СМС-інформування в Ощадбанку оплачують 7 грн на місяць. Крім того, з 1 грудня вони можуть знімати пенсії без комісії у банкоматах та відділеннях банку.
  • Ощадбанк роз’яснив, в яких випадках інформація про внутрішньо переміщених осіб передається до Пенсійного фонду України для перевірки.
  • Ощадбанк призупинив знищення карт пенсіонерів-переселенців, які ті не отримали через заблоковані ОРДЛО пункти пропуску: багато пенсіонерів з березня 2020 року не можуть потрапити на підконтрольну української влади територію.