Лікар розповіла про тяжкі наслідки коронавірусу з боку шлунково-кишкового тракту

Життя

Одне з ускладнень, яке може виникнути після коронавірусної інфекції – неспецифічний виразковий коліт.

Про це повідомила лікар-гастроентеролог Таїсія Локошко, пише ria-m.tv.

«Неспецифічний виразковий коліт може бути викликаний не стільки інфекцією, скільки прийомом різних ліків. Таїсія Федорівна розповіла на які симптоми звернути увагу, щоб вчасно розпізнати захворювання.

Все частіше з’являються повідомлення про те, що після коронавируса у певної кількості людей розвивається неспецифічна виразковий коліт. Це дуже серйозне захворювання. І пов’язує його не тільки з самим ковідом, а з інтенсивним лікуванням коронавируса. Не помітити неспецифічний виразковий коліт неможливо. Діарея з кров’ю і слизом, підвищення температури тіла, біль у суглобах, слабкість. Неспецифічний виразковий коліт досить рідкісне захворювання, але, схоже, що коронавірус дає новий виток цього захворювання. В даний час в світі немає доказової бази», – сказала Таїсія Локошко.

  • На саміті «Великої двадцятки» (G20), присвяченому проблемі COVID-19, лідери країн домовилися до кінця 2020 року виділити 4,5 млрд доларів на ініціативу ACT-A – забезпечення загального доступу до тестів на COVID-19, вакцин та ліків.