Російська «управа» на Запоріжчині, підготовка до окупендуму і шефи-злидарі із задвірків рф

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 26 липня 2022 року.

Окупаційний уряд на захопленій росією частині Запоріжчини, що за чорт його очолює, і чому колаборанта Сергія Аксенова та інших кримських посунули із окупованої Херсонщини, та яких шефів із депресивних російських задвірків прислали на пограбування багатого українського півдня. 

Про все це у сьогоднішньому випуску програми, у сюжетах кореспондентів ЦЖР та у розмові з Ігорем СЕМИВОЛОСОМ, директором Центру близькосхідних досліджень.

***

Перші місяці окупації українського півдня росіяни гралися в піжмурки, ховаючи імена та обличчя своїх гауляйтерів. Тож ЦЖР довелося моніторити і виловлювати інформацію та документи, які дозволили розкрити коменданта Бедрика, ідентифікувати псевдомера Херсона Кобеця, засвітити Євгена Балицького, що аж до травня ховався за спиною Галини Данильченко; а також колаборантів різного калібру у містах і районах Херсонщини та Мелітопольщини.

Говорящими головами окупантів увесь час були так звані керівники військово-цивільних адміністрацій, але рішення у цивільній площині готували приймали росіяни, що були в тіні, – спецслужби та політконсультанти.

Однак надії на колаборантів в плані інтеграції у «русский мир» уже ніякої: некомпетентні, не мають авторитету у населення, та ще й крадуть не гірше самих росіян.

Відтак Москві довелося формувати, паралельно до адміністрацій, ще й так звані уряди і висаджувати десанти російських чиновників. У минулих програмах ми розповідали про ФСБшний уряд Херсонщини, сьогодні черга – за «управою» окупованої частини Запорізької області. Сюжет Микити Панасенка.