ЗСУ вдруге завдали удару по мосту нової залізниці окупантів на Півдні України

Війна
Бавовна в с.Грантіне. 24.01.2024 р. Джерело фото: https://t.me/andriyshTime 

Зранку 24 січня 2024 року Збройні Сили України завдали повторного удару по будівництву залізничного моста на новій гілці між с. Новоселівка та с. Бурне в окупованій Донецькій області. 

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За попередньою інформацією, Сили оборони України вразили не тільки залишки мосту через р. Кальміус між  с.Гранітне та с. Старомайорівка, а ще й місце базування інженерного підрозділу російської армії, який займався будівництвом об’єкта. 

Будівництво залізничного мосту через річку Кальміус біля с. Гранітне Фото: Андрющенко Time

“Черговий удар в район базування інженерних підрозділів окупантів, який остаточно розбив надію на залізничний міст. Все. Це не просто крапка. Це жирний хрест на потенціалі залізниці з Росії мінімум на 2024 рік.  Дякуємо всім причетним, в першу чергу, в окупації”, – написав Петро Андрющенко в совєму телеграм-каналі. 

Наразі Генштаб ЗСУ озвучену інформацію не підтвердив, але і не спростував. 

Будівництво мосту через р.Кальміус. 13.01.2024 р. Джерело фото: супутник Sentinel-2

Першого удару міст зазнав на початку 2024 року, 7 січня. На минулому тижні Центр журналістських розслідувань аналізував, на якому етапі знаходиться будівництво залізниці з РФ до окупованого Криму через Донбас та Запоріжжя, а також в цілому логістику російської армії на сухопутному коридорі.

  • Будівництво залізничного мосту біля Гранітного було виявлено у вересні 2023 року. Центр журналістських розслідувань зʼясував, що це будівництво є частиною великого проєкту окупантів зі створення залізничної мережі постачання окупаційних військ на південній ділянці російсько-українського фронту.