На Херсонщині за добу через удари окупантів поранена людина

Війна
Фото: facebook.com/khersonpolice.official

На Херсонщині за минулу добу, 9 травня, через удари російських окупантів поранена людина. У населених пунктах пошкоджено 28 приватних будинків, а також зафіксовані влучання в об’єкт критичної інфраструктури та газогін.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

За його інформацією, минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Кізомис, Станіслав, Михайлівка, Золота Балка, Дудчани, Олександрівка, Садове, Антонівка, Інгулець, Інженерне, Берислав, Республіканець, Львове, Гаврилівка та місто Херсон. Також ворог наніс ракетний удар балістикою по Бериславському району.

«Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 28 приватних будинків. Були зафіксовані влучання в об’єкт критичної інфраструктури та газогін. Виток газу перекрито, пожеж та загроз більше немає. Також побиті господарські споруди, складське приміщення, гараж та приватний автомобіль. Через російську агресію 1 людина дістала поранення», – написав Прокудін.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter