САП закрила «справу рюкзаків» проти сина Авакова і Чеботаря

Корупція

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу про корупцію при закупівлі МВС тактичних рюкзаків («справа рюкзаків Авакова») проти сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова і колишнього заступника глави МВС Сергія Чеботаря.

Про це повідомив «Українській правді» голова САП Назар Холодницький, передає Центр журналістських розслідувань.

«Я про це рішення дізнався тільки вчора ввечері. Зараз розбираємося», – пояснив журналістам головний антикорупційний прокурор.

Він також пояснив, що рішення про закриття «справи рюкзаків» проти Чеботаря і Авакова-молодшого було прийнято старшим групи прокурорів.

«Тепер на мої обурення співробітники відповідають, що можуть це сприймати як тиск. НАБУ хотіло незалежних прокурорів – отримало», – підкреслив глава САП.

Джерела журналістів в Національному антикорупційному бюро повідомили про те, що в даний час підозрюваним у справі проходить лише підприємець Володимир Литвин – його фірма «виграла» тендер на поставку тактичних рюкзаків для міністерства. Йому інкриміновано привласнення майна і підробка документів, за даними ЗМІ, він визнав провину.

Як повідомлялося, 31 жовтня детективи НАБУ після проведення обшуків за підозрою в розтраті понад 14 млн. грн. при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії затримали сина глави МВС Арсена Авакова Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря і керівника IТ-компанії Turboseo Володимира Литвина.

Міністерство внутрішніх справ України та його глава Арсен Аваковим назвали дії НАБУ політичним тиском.

НАБУ повідомило про підозру Олександру Авакову, Сергію Чеботарю і Володимиру Литвину затриманим по «справі рюкзаків».

1 листопада Солом’янський райсуд Києва обрав Олександру Авакову, також Сергію Чеботарю і Володимиру Литвину запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

НАБУ оприлюднило корупційну схему розтрати бюджетних коштів у «справі рюкзаків», фігурантамі котрого є син глави МВС Олександр Аваков, екс-заступник міністра Сергій Чеботарь і керівник IТ-компанії Turboseo Володимир Литвин.