Друзі окупації Криму у Норвегії

Розслідування

Норвегія не є членом Європейського Союзу, однак у 2014 році приєдналась до санкцій ЄС, введених щодо РФ за незаконну анексію Криму, і послідовно проводить політику її невизнання.

Однак і в цій країні діють агенти впливу Кремля, метою яких є легалізація незаконної анексії та зняття санкцій із Росії.

ЦЖР розповість про громадян Норвегії, які у цій країні виступають не такою вже й м’якою силою, намагаючись нав’язати норвежцям думку про вічно російський Крим та «повсталий проти київської хунти» Донбас.

Хендрік Вебер (Hendrik Vebber), керівник норвезького відділення асоціації «Друзів Криму». Він публічно підтримує політику Росії щодоі незаконної анексії Криму. А відповідаючи на питання про кількість поїздок на окуповану територію України — збивається з ліку.

Детальніше – в сюжеті Микити Панасенка, Центр журналістських розслідувань.

Міжнародна асоціація «Друзів Криму» була створена російськими урядовими структурами в окупованому Криму у 2017 році. Повідомляється, що до її складу входять представники  30 країн світу. Мета асоціації— легалізація незаконної анексії Криму Росією, скасування західних санкцій проти РФ та та зняття «кримського питання» зі світового  порядку денного. 

Центр журналістських розслідувань  у циклі «Друзі окупації Криму» розкриває імена агентів впливу Кремля у різних країнах та джерела фінансування їхніх організацій: 

Асоціація друзів окупації Криму

Друзі окупації Криму у Великій Британії

Друзі окупації Криму з Вірменії