Джамала закликала абітурієнтів з окупованих територій вступати до українських вишів за спрощеною системою

Співачка Джамала звернулася до абітурієнтів з непідконтрольних та окупованих територій – до 30 вересня є час вступити до українських вищих навчальних закладів за спрощеною процедурою.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

“Шановні випускники Криму та Донбасу! Ви всі народились в Україні. Зараз у вас дуже відповідальна мить, коли ви вирішуєте своє майбутнє. Це важко зробити для будь-кого, а особливо для тих, хто проти власної волі залишився на окупованих територіях. У вас є можливість навчатись в Україні, яка відкрита для всього світу. Зробіть свій вибір! Мрійте, дійте і перемагайте самих себе!”, – йдеться в зверненні.

“МТОТ разом з МОН, громадськими організаціями та благодійними фондами, авторитетними особистостями та усіма небайдужими громадянами чекає мешканців з непідконтрольних та тимчасово окупованих територій України в українських вищих навчальних закладах!”, – йдеться в повідомленні.

В Україні в суботу, 8 липня, набрав чинності закон, який дозволяє абітурієнтам з окупованого Криму вступати до вищих навчальних закладів чотирьох областей без здачі зовнішнього незалежного тестування (ЗНО).