У Донецькій області засуджено організатора псевдореферендума

Донбас

У Донецькій області до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки засуджений один з організаторів псевдореферендума про самостійність терористичної організації “ДНР”.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, передає Центр журналістських розслідувань.

“Під час досудового розслідування, проведеного слідчими СБУ, встановлено, що колишній депутат Великоновосілківського селищної ради Великоновосілківського району Донецької області 1960 р.н. під час подій навесні 2014 року здійснив дії з метою зміни меж території та державного кордону України”, – йдеться в повідомленні .

Доведено, що в квітні-травні 2014 підозрюваний брав активну участь в підготовці і проведенні на території смт Велика Новосілка незаконного референдуму про самостійність терористичної організації ДНР.

За вказівкою депутата серед членів “виборчої комісії” були розподілені заздалегідь підготовлені “бюлетені”, протоколи для ведення їх обліку та безпосередньо розпочато референдум. Сам засуджений особисто здійснював контроль за роботою так званої виборчої комісії, а після закінчення незаконного референдуму організував підрахунок результатів голосування і наказав передати бюлетені керівникам терористичної організації ДНР.

Чоловік повністю визнав провину і активно співпрацював зі слідством. З огляду на це, між ним і прокурором підписано угоду про визнання винуватості.

“Суд, враховуючи щире каяття людини, стан його здоров’я (інвалідність), а також позицію прокуратури, визнав колишнього депутата винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і засудив до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки “, – повідомили в прокуратурі.