Прокуратура АРК відкрила провадження за фактом катування кримчанина Параламова в ФСБ

Новини
Фото: investigator.org.ua

Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом тортур кримчанина Рената Параламова співробітниками ФСБ в окупованому Криму.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби відомства.

«Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами розгляду звернення виконувача обов’язків міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення представниками окупаційної влади ряду злочинів насильницької спрямованості відносно громадянина України Рената Параламова», – йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження розпочато за попередньою правовою кваліфікацією по ст.127 (катування), ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст.62 (порушення недоторканності житла), ст.373 (примушування давати показання) КК України

«Слідством будуть встановлюватися усі обставини події та особи, які причетні до протиправних дій відносно Рената Параламова», – відзначили в прокуратурі АРК.

Як повідомлялось, 13 вересня в окупованому Криму в селищі Нижньогірський російські силовики провели обшук будинку місцевого жителя Рената Параламова, затримали його і вивезли в невідомому напрямку. Добу адвокатам не вдавалось виявити місцезнаходження Параламова. У поліції заявляли, що він в ФСБ, в якій це заперечували.

У другій половині дня 14 вересня Параламова знайшли жорстоко побитим у Сімферополі на автостанції «Східна». Ренат Параламов розповів, що після затримання 13 вересня російські силовики його жорстоко катували, щоб змусити обмовити себе і інших людей. Його оглянули лікарі в міськлікарні №6 Сімферополя, потім його опитали співробітник поліції, яких викликали адвокати.

15 вересня Ренат Параламов пройшов судово-медичну експертизу в Сімферополі. Родичі Параламова, які прийшли в «кримське управління ФСБ» вимагати зустрічі з його начальником Віктором Палагіним, впізнали одного з учасників викрадення кримчанина серед відвідувачів будівлі.