У Сімферополі відпустили всіх затриманих активістів, які прийшли до ФСБ підтримати Параламова

Новини
Адвокат Джеміль Тємішев з активістами після їх звільнення з поліції Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Сімферополі поліція відпустила всіх затриманих активістів, які раніше прийшли поскаржитися в «кримське управління ФСБ» на дії російських силовиків, які викрали і катували кримчанина Рената Параламова.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook кримський адвокат Еміль Курбедінов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми вийшли з поліції! Усі», – написав Курбедінов.

Як повідомив ще один кримський адвокат Джеміль Тємішев, який також займався питанням звільнення активістів, в поліції їх тільки опитали без складання протоколу.

«У них взяли пояснення – в зв’язку з чим вони зібралися біля будівлі ФСБ. Було запропоновано здати відбитки пальців. Хлопці відмовилися, дали пояснення – в зв’язку з чим знаходилися біля будівлі ФСБ. На цьому на сьогоднішній день все закінчилося. Ні протоколів, нічого не складалося. Просто взяли пояснення», – сказав Тємішев в відеокоментарі, опублікованому на сторінці в Facebook об’єднання «Кримська солідарність».

Як повідомлялось, 13 вересня в окупованому Криму в селищі Нижньогірський російські силовики провели обшук будинку місцевого жителя Рената Параламова, затримали його і вивезли в невідомому напрямку. Добу адвокатам не вдавалось виявити місцезнаходження Параламова. У поліції заявляли, що він в ФСБ, в якій це заперечували.

У другій половині дня 14 вересня Параламова знайшли жорстоко побитим у Сімферополі на автостанції «Східна». Ренат Параламов розповів, що після затримання 13 вересня російські силовики його жорстоко катували, щоб змусити обмовити себе і інших людей. Його оглянули лікарі в міськлікарні №6 Сімферополя, потім його опитали співробітник поліції, яких викликали адвокати.

15 вересня Ренат Параламов пройшов судово-медичну експертизу в Сімферополі. Поліція затримала активістів, які прийшли поскаржитись в «Головне управління ФСБ по Республіці Крим» на дії російських силовиків, які викрали і катували Рената Параламова.