Порошенко: В Україні скоро пройдуть референдуми про вступ до НАТО і ЄС

Новини
Президент України Петро Порошенко Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко стверджує, що в Україні незабаром пройдуть референдуми про вступ до НАТО і Європейський Союз, і не сумнівається в їх позитивному результаті.

Про це глава держави заявив в п’ятницю, 1 грудня, виступаючи на заході, присвяченому Дню працівників прокуратури повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Зараз ми твердо тримаємо курс на євроатлантичну інтеграцію. І навіть не сумнівайтеся, що вже в недалекому майбутньому в Україні точно пройдуть референдуми і про вступ до НАТО – і я впевнений, що народ України підтримає мою ініціативу, – і про членство в Євросоюзі», – сказав Порошенко.

При цьому він висловив упевненість, що результати голосування на цих референдумах «будуть такими же позитивними, як уже вписаний в аннали історії референдум про незалежність України».

Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада ухвалила закон №6470 «Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішньополітичного курсу України», який визначає основою зовнішньої політики України поглиблення співпраці з НАТО з метою набуття в перспективі членства в Північноатлантичному альянсі. 6 липня президент Петро Порошенко його підписав. 9 липня закон набрав чинності.

10 липня Петро Порошенко заявив, що наразі Україна не подаватиме заявку на вступ до НАТО. Водночас, за його словами, вступ до НАТО є пріоритетним питання в політиці. Україна має зосередитися на проведенні важливих реформ, щоб відповідати стандартам країн-членів НАТО.

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер вважає, що Україна не готова вступити в НАТО, а сам Альянс не готовий її зараз прийняти. Країні ще належить провести важливі реформи.