У Криму школярів змушують малювати плакати до «путінських виборів»

Новини

В одній зі шкіл окупованого Криму дітей змушують малювати агітаційні плакати до виборів президента РФ.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на кілька джерел в різних класах школи, передає Центр журналістських розслідувань.

Діти повинні підготувати роботу про участь в незаконних виборах РФ до 13 березня. Як зазначають правозахисники, школярам також запропонували привести своїх батьків на вибори і сфотографуватися на тлі таких дитячих малюнків.

«Принести до 13.03 плакат на конкурс малюнків «Мама, тато, я – у виборах бере участь вся твоя сім’я», – фотографії таких записів в щоденниках дітей надало Кримської правозахисній групі джерело в одній з кримських шкіл.

У цій школі 18 березня перебуватиме виборчу дільницю, на якому відбудеться нелегітимне голосування за президента РФ.

Раніше народний депутат України Рефат Чубаров закликав жителів незаконно анексованого Росією Криму бойкотувати «вибори президента РФ».

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів, що для забезпечення покірного приходу кримських татар на дільниці для голосування підключені і спецслужби. За його словами, для Путіна і його оточення дуже важливо, щоб в Криму була продемонстрована явка, така явка, рівень якої був набагато вище, ніж в Росії, в тому числі і серед кримських татар.

Нагадаємо, вибори президента Росії планують провести 18 березня 2018 року – в річницю анексії Криму.

Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ і моніторингова місія Євросоюзу відмовилися направляти до окупованого Криму своїх представників для спостереження за ходом «виборів» президента РФ в 2018 році.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров закликав жителів окупованого Криму всіх національностей бойкотувати «вибори» президента РФ, які Росія має намір незаконно провести 18 березня на півострові.

Голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв зазначив, що в Криму з наближенням «виборів» президента РФ спостерігається різке посилення репресій з боку російських силовиків стосовно активістів, незадоволених свавіллям окупантів.

1 березня 2018 року Верховна Рада звернулася до Ради безпеки і Генеральної асамблеї ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу, НАТО, інших міжнародних організацій, парламентських асамблей, іноземним парламентам і урядам із закликом стати на заваді «виборів» президента РФ в окупованому Криму і не визнавати їх легітимними.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України закликало жителів окупованого Криму не брати участь в «виборах» президента РФ.

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що Україна наполягатиме на запровадженні санкцій проти всіх організаторів і пособників «виборів» президента РФ.