У Криму український активіст Володимир Балух восьмий день продовжує голодування

Новини
Володимир Балух на «суді» Фото: RFE/RL

В окупованому Криму засуджений за сфальсифікованої справі про нібито зберігання боєприпасів український активіст Володимир Балух продовжує оголошене вісім днів тому голодування, він знаходиться в одиночній камері СІЗО, зв’язок з ним відсутній.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Раніше заступник керівника Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін повідомив, що Балух оголосив безстрокове голодування, протестуючи проти винесеного йому вироку, однак стан здоров’я українського активіста викликає тривогу у його близьких.

Міністерство закордонних справ України через дипломатичні канали домагається від Росії забезпечення доступу українських лікарів до ув’язненого голодуючого українського активіста, розповіла виданню речник МЗС Мар’яна Беца.

«Ми дуже стурбовані голодуванням Володимира Балуха, розуміємо, який ризик це несе для його здоров’я. Ми висловили протест Росії і вимагаємо доступу українських лікарів до Балуха», – сказала Беца.

Як повідомлялось, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив українського активіста Володимира Балуха за обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів» до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів.

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок «Роздольненського районного суду» Володимиру Балух, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.

19 березня так званий «Роздольненський районний суд» обрав для Володимира Балуха запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 червня в кримінальній справі за обвинуваченням в нібито «дезорганізації діяльності» Роздольненського ІТТ.

Нагадаємо, 22 серпня 2017 року в Криму проти Володимира Балуха порушили ще одну кримінальну справу нібито за напад на начальника Роздольненського ІТТ, який сам ображав і вдарив українця. 6 грудня 2017 року Володимиру Балуху окупанти вручили постанову про притягнення як обвинуваченого за ч.2 ст.321 КК РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Обвинувачення висунуто врамках кримінальної справи, порушеної під час утримання активіста в СІЗО Сімферополя: раніше по цій справі його звинувачували за ст.318 КК РФ (застосування насильства встосовно представника влади).