Лист матері Сенцова з проханням про його помилування зареєстрований в адміністрації Путіна

Новини
Людмила Сенцова, матір українського режисера, політв'язня Олега Сенцова Фото: hromadske.ua

Російський кінокритик, фестивальний куратор Олексій Медведєв 17 липня передав до адміністрації президента РФ звернення матері українського режисера, політв’язня Олега Сенцова з проханням про його помилування.

Про це Медведєв повідомив виданню Крим.Реалії, передає Центр журналістських розслідувань.

«Вчора я його відніс до Ради з прав людини. Увечері його прочитав Михайло Федотов (глава Ради – ред.). Сьогодні я його подав до адміністрації президента, через громадську приймальню, отримав обліковий номер звернення. Там мені відразу повторили звичайні доводи: «Ми зареєструємо і долучимо, але процес помилування за президентським указом проходить іншим чином. Він повинен ініціюватися засудженим». З моєї точки зору це не так», – сказав Медведєв.

За його словами, якщо у російської влади буде бажання випустити Сенцова, то «це і так буде зроблено».

Як повідомлялось, 22 червня Людмила Сенцова написала президенту РФ Володимиру Путіну клопотання про помилування сина.

Нагадаємо, 15 червня Олега Сенцова, який голодує з 14 травня з вимогою звільнення усіх українських політв’язнів, вивозили в реанімацію. Український режисер спростував слова омбудсмена РФ Тетяни Москалькової про «лікувальне голодування» і набір ваги. Сенцов знаходиться в окремій палаті медчастини колонії, у нього загострилися проблеми з серцем і нирками. Кожен день він п’є по 3,5 літра води, йому капають крапельницю з великою кількістю глюкози, амінокислот і поживних вітамінних речовин.

За інформацією лікарів, у Сенцова дуже загрозливий стан здоров’я, в нього відмовляють рецептори.

Сенцова підтримують крапельницями з вітамінними коктейлями.

Двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан, яка 5 липня побувала в колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на короткостроковому побаченні з режисером, повідомила, що він зараз важить 75 кг при зрості 190 см, за час голодування Сенцов втратив 15 кг.