Держдеп відзвітував про ефект санкцій відносно РФ

Новини
санкции

У Держдепартаменті США розповіли про наслідки для Росії від посилення санкцій.

Доповідь представив Уесс Мітчелл – помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Голос Америки».

«Економічний офіс Держдепу підрахував, що в середньому операційний прибуток подсанкціонних російських компаній скоротився на чверть, вартість їх активів – наполовину, також їм належить звільнити до третини штату», – повідомив у своїй доповіді Мітчелл.

Він нагадав, що в квітні, після оголошення санкцій проти російського олігарха Олега Дерипаски і його компаній капіталізація Русала обвалилася на 50% (і не дотягувала до $4,5 млрд). У цьому місяці рубль подешевшав у парі з доларом до дворічного мінімуму на тлі нових санкцій, пов’язаних з ядерною програмою Північної Кореї.

«Можу сказати, що своїми різнобічними діями, які включають в себе санкції, ми змушуємо Росію і персонально Путіна до перегляду обраної ним стратегії. Слід говорити про комбінований ефект від наших санкцій, спільних, до слова, з нашими військовими відомствами… Це стосується і збільшення витрат в певних секторах російської економіки, і того факту, що вони були змушені підвищити ставки з метою розробки військових технологій, щоб не відставати від Сполучених Штатів, і в тому, що стосується ядерної зброї. Так що, звичайно, ми впливаємо на стратегію, якої воліє дотримуватися Володимир Путін», – зазначив Мітчелл.

Уесс Мітчелл, фото: «Голос Америки»

21 серпня США розширили санкції відносно РФ.

Держдепартамент США оголосив про введення з 22 серпня нових санкцій проти РФ через застосування хімічної зброї при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів в Великобританії.

6 квітня США ввели санкції проти 24 російських олігархів і державних чиновників, а також проти 15 юридичних осіб – фінансових установ, державних і приватних компаній Росії, в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA) за втручання в 2016 року в американські вибори.

11 червня Мінфін США ввів санкції проти трьох росіян, трьох російських компаній і двох пов’язаних з ними структур, які базуються за кордоном РФ через кібератаки відповідно до закону CAATSA.

30 липня президент Дональд Трамп заявив, що санкції США проти РФ збережуться в тому вигляді, в якому вони існують зараз.

Як повідомлялось, група сенаторів Конгресу США, як від республіканців, так і від демократів, запропонувала законопроект, який передбачає посилення санкцій проти Росії за спроби втручання у американські вибори, а також за дії в Сирії та Україні.