Санкції США: найбільший банк Швейцарії заморозив російські активи на $5 млрд

Новини

Найбільший швейцарський банк Credit Suisse заморозив пов’язані з Росією активи на суму 5,1 млрд франків ($5 млрд) у зв’язку з введеними США проти країни санкціями.

Про це повідомляє агентство Reuters, передає Центр журналістських розслідувань.

Відзначається, що Credit Suisse фінансував літаки, які належать російському олігархові Олегу Дерипасці, а також надавав кошти російському олігархові Віктору Вексельбергу.

«Credit Suisse працює з міжнародними регуляторами, де б вони не діяли, щоб дотримуватися введених санкцій, в тому числі проти Росії», – йдеться в повідомленні.

За даними центральних банків РФ, в 2017 році з Росії до Швейцарії надійшло близько $6,2 млрд, або 14% від загального обсягу російських транскордонних відтоків.

Загальний обсяг активів під управлінням міжнародного підрозділу банку в другому кварталі становив 370,7 млрд франків в порівнянні з 369,7 млрд франків на кінець першого кварталу цього року і 336,4 млрд франків на кінець червня 2017 року, повідомляється в звітності.

21 серпня США розширили санкції відносно РФ.

Держдепартамент США оголосив про введення з 22 серпня нових санкцій проти РФ через застосування хімічної зброї при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів в Великобританії.

6 квітня США ввели санкції проти 24 російських олігархів і державних чиновників, а також проти 15 юридичних осіб – фінансових установ, державних і приватних компаній Росії, в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA) за втручання в 2016 року в американські вибори.

11 червня Мінфін США ввів санкції проти трьох росіян, трьох російських компаній і двох пов’язаних з ними структур, які базуються за кордоном РФ через кібератаки відповідно до закону CAATSA.

30 липня президент Дональд Трамп заявив, що санкції США проти РФ збережуться в тому вигляді, в якому вони існують зараз.

Як повідомлялось, група сенаторів Конгресу США, як від республіканців, так і від демократів, запропонувала законопроект, який передбачає посилення санкцій проти Росії за спроби втручання у американські вибори, а також за дії в Сирії та Україні.