Франція закликала РФ знайти гуманітарне рішення в ситуації з Олегом Сенцовим

Новини
Олег Сенцов в колонії російського міста Лабитнангі 9.08.2018 Фото: Facebook

Франція закликала РФ знайти гуманітарне рішення в ситуації з незаконно ув’язненим українським режисером Олегом Сенцовим, який голодує з 14 травня, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних в Росії і Криму.

Про це йдеться в заяві міністерства Європи і закордонних справ Франції, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на посольство Франції в Україні.

«Франція в черговий раз висловлює свою стурбованість з приводу загрозливого погіршення стану здоров’я українського кінорежисера Олега Сенцова, який голодує, перебуваючи в ув’язненні в Росії», – йдеться в повідомленні.

«Президент Республіки торкався цього питання під час телефонної розмови з російським президентом 10 серпня 2018 року, закликавши його терміново знайти гуманітарне рішення цієї ситуації. Ми наполегливо відновлюємо цей заклик», – відзначили в прес-службі посольства.

Напередодні представники української діаспори у Франції записали відеозвернення до президента країни, в якому просять сприяти звільненню Сенцова.

Міністерство закордонних справ Латвії приєдналося до вимог інших країн до Росії звільнити утримуваного в російській в’язниці українського режисера з Криму Олега Сенцова.

Держдепартамент США пригрозив РФ новими санкціями у разі смерті Сенцова.

21 серпня вимоги звільнити Сенцова в черговий раз озвучили США і Євросоюз.

21 серпня омбудсмен РФ Тетяна Москалькова виключила можливість обміну голодуючого вже 100 днів Олега Сенцова.

У Києві та в інших містах по всьому світу 21 серпня пройшла акція «Солідарність з Олегом Сенцовим»: український політв’язень голодує в російській колонії вже 100 днів.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

Нагадаємо, 9 серпня з дозволу Олега Сенцова опубліковані його фотографії з російської колонії. Стан здоров’я українського політв’язня, який тримає голодовку з вимогою звільнити всіх українських в’язнів Кремля, знову погіршився, у нього стався третій криз.