Активістка Українського культурного центру Павленко виїхала з Криму

Новини
Ольга Павленко Фото: RFE/RL

Українська активістка Ольга Павленко, в домі якої в Сімферополі ФСБ 29 серпня ФСБ провела обшук через нібито підозру у зв’язках з «Правим сектором», у неділю, 2 серпня, виїхала з окупованого Криму на материкову частину України і планує оселитися в Херсоні.

Про це повідомляє телеканал Громадське, передає Центр журналістських розслідувань.

«Активістка Українського культурного центру Ольга Павленко, у якої 29 серпня пройшов обшук, виїхала з окупованого півострова на материкову частину України … Сьогодні, 2 вересня, вона перетнула адмінкордон з Кримом в ПП «Каланчак» та їде до Херсону, де планує оселитися», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Павленко вирішила виїхати з Криму після допиту у «Головному слідчому управлінні Слідчого комітету РФ по Республіці Крим», який відбувся після обшуку її житла.

Як повідомлялось, в Криму в Сімферополі ФСБ провела обшук в будинку активістки Українського культурного центру Ольги Павленко.

У постанові на обшук було зазначено, що ФСБ підозрює Павленко в нібито зв’язках з українською організацією «Правий сектор», яка заборонена в Росії.

Увечері 29 серпня Ольгу Павленко допитали в «Головному слідчому управлінні Слідчого комітету РФ по Республіці Крим».

Нагадаємо, в лютому 2018 року так звана «прокуратура Республіки Крим» викликала для перевірки активістів Українського культурного центру, а також прийшла з перевіркою в бібліотеку Сімферополя, де активісти проводили свої заходи.

У квітні 2018 року активістів Українського культурного центру Олену Попову і Ольгу Павленко викликав «на бесіду» старший помічник «прокурора Сімферополя» Олексій Пучков. Його цікавила робота Центру і випуск газети «Кримський терен». Активістки скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких.