США продовжать посилювати санкції проти РФ через Україну кожні два-три місяці – Волкер

Новини
Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер Фото: VOA

Спеціальний представник держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявляє, що Сполучені Штати продовжать вводити додаткові санкції проти Росії «кожен місяць-два» через ситуацію в Україні.

Про це Волкер сказав, виступаючи на конференції аналітичного центру Atlantic Council (Атлантична Ррда), передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«Ми намагаємося збільшити тиск, який ми здійснюємо на Росію, щоб примусити їх до обговорення рішення (щодо врегулювання конфлікту на сході України – ред.). Це включає в себе збереження санкцій США і періодичне нарощування цих санкцій в перспективі. І це шлях, по якому ми йшли при адміністрації Трампа, і ми продовжимо йти по ньому. І ви побачите додаткові санкції кожен місяць-два або близько того, як ви бачили і до сих пір», – зазначив спецпредставник Держдепу США.

За його словами, санкції США щодо Росії впливають на країну. «Я вважаю, що санкції впливають – і ми бачимо свідчення цього в Росії», – сказав він.

На думку американського дипломата, Росія «все ще має ілюзії» з приводу позиції адміністрації президента США Дональда Трампа, яка, тим не менш, «прийняла набагато більш жорстку політику щодо Росії і стала більше підтримувати Україну, ніж попередня адміністрація».

Волкер додав, що США тісно співпрацюють у питанні санкцій зі своїми європейськими партнерами.

«Ми працюємо з європейськими союзниками, європейці теж зберігають санкції в силі. Мені здається, для Росії це, ймовірно, стало сюрпризом. Євросоюз показав стійкість і силу для їх збереження», – зазначив спецпредставник Держдепу США.

Нагадаємо, 2 березня 2018 року Дональд Трамп продовжив ще на рік дію указу президента США від 2014 року, відповідно до якого були введені санкції щодо Росії через анексію Криму та агресію на Донбасі.

30 липня президент Дональд Трамп заявив, що санкції США проти РФ збережуться в тому вигляді, в якому вони існують зараз.

18 червня 2018 року Рада ЄС продовжила заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму ще на рік – до 23 червня 2019 року. Санкції включають в себе заборони на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестиції в Крим і Севастополь та послуги, пов’язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі. Крім того, заборонено експорт з ЄС низки товарів і технологій в Крим і Севастополь для транспортного, телекомунікаційного та енергетичних секторів, а також для нафтогазової та гірничої галузей.

5 липня Рада ЄС продовжила на шість місяців – до 31 грудня 2018 року – економічні санкції проти Росії за її дії, що дестабілізують ситуацію в Україні.

25 вересня Міністерство торгівлі США оголосило про введення санкцій відносно 12 компаній з РФ, дії яких суперечать національним інтересам Сполучених Штатів Америки.