Справу про держзраду Вишинського збираються розглянути в одному з районних судів Києва

Новини
Кирило Вишинський Фото: investigator.org.ua

Справу про державну зраду керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського розглядатиме один з районних судів Києва.

При цьому рішення про підсудність справи буде приймати Київський апеляційний суд, передає Центр журналістських розслідувань

«Рішення про підсудність справи, відповідно до статті 12 Закону України» Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України «, буде приймати Київський апеляційний суд», – повідомили в прес-службі прокуратури АР Крим.

У прокуратурі також додали, що для розгляду по суті справу про держзраді Вишинського передадуть в один з районних судів столиці. Керівника «РИА Новости Україна» перевезуть туди з СІЗО Херсона, пише «Униан».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проти керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, обвинуваченого в державній зраді, завершено.

27 грудня 2018 року Херсонський міський суд продовжив арешт Вишинського до 27 січня 2019 року.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».

Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали.

17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Вишинському у вигляді тримання під вартою на 60 діб до 13 липня без права внесення застави.

1 червня Апеляційний суд Херсонської області відхилив апеляційну скаргу на арешт Кирила Вишинського. В ході судового засідання він заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням Вишинський звернувся до президента України Петра Порошенка.

6 липня  2018 року Вишинському додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.

У кінці жовтня прокурор АРК Гюндуз Мамедов повідомив, що прокуратура розраховує через місяць направити в суд обвинувальний акт стосовно керівника «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського.

1 листопада Херсонський міськсуд продовжив строк утримання під вартою Кирила Вишинського до 28 грудня.