На автопідходах до Керченського мосту обрушилися штучно створені насипи (фото)

Новини

На автопідходах до Керченського мосту обрушилися штучно створенні насипи.

Обвалення почалися на підходах до мосту як з боку Керчі, так і з боку Тамані, повідомив сайт «Керчь.ФМ», передає Центр журналістських розслідувань.

«У деяких місцях сходи землі виламали ливневки з плит. Робочі за допомогою спеціальної техніки розбирають завали», – йдеться в повідомленні.

Раніше Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомило, що побудований РФ Керченський міст зміщується – свідчать результати космічної зйомки. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано кілька критичних ділянок.

Як повідомлялось, міст через Керченську протоку Росія почала будувати після анексії Криму в квітні 2015 року. Генпідрядник будівництва мосту – компанія «Стройгазмонтаж» росіського мільярдера Аркадія Ротенберга.

15 травня 2018 року за участі президента РФ Володимира Путіна відбулося відкриття автодорожньої частини Керченського мосту. Автомобільний рух легкового та громадського транспорту по мосту з боку Краснодарського краю РФ і окупованого Криму було запущено 16 травня.

В Євросоюзі заявили, що будівництво Росією Керченського мосту в окупований Крим без згоди Києва є черговим порушенням суверенітету і територіальної цілісності України.

США засудили будівництво Росією і часткове відкриття Керченського мосту між Краснодарським краєм РФ і окупованим Кримом без дозволу України, заявивши, що РФ продовжує порушувати міжнародне право.

Нагадаємо, 1 вересня 2016 року Мінфін США розширив санкції проти фізичних та юридичних осіб за причетність до окупації українських територій і діяльність в анексірованном Криму. Під секторальні санкції США потрапили близько 100 російських компаній, в тому числі до списку включеніпідприємства і компанії, які беруть участь в будівництві Керченського мосту в порушення міжнародного морського права, серед них і ТОВ «СГМ-Міст» – дочірнє підприємство компанії «Стройгазмонтаж», засноване спеціально для управління проектом будівництва мосту.

18 червня Рада Європейського союзу продовжила заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму ще на рік – до 23 червня 2019 року. 5 липня Рада ЄС продовжила на шість місяців – до 31 грудня 2018 року – економічні санкції проти Росії за її дії, що дестабілізують ситуацію в Україні.