Нацполіція оголосила в розшук зниклого капітана керченського судна «Норд» Горбенка

Новини
Капітан судна «Норд» Володимир Горбенко Фото: investigator.org.ua

Нацполіція оголосила в розшук зниклого капітана керченського судна «Норд» Володимира Горбенка.

Інформація про це розміщена на сайті Міністерства внутрішніх справ України в розділі «Розшук», повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як вказується, Горбенко вважається зниклим без вісті. Він зник 26 січня у Мелітополі.

Капітана «Норду» розшукує Мелітопольський відділ поліції ГУ Нацполіціі в Запорізькій області.

Нагадаємо, 30 січня 2019 року Нацполіція відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення капітана керченського судна «Норд» Володимира Горбенко. Провадження відкрито за статтею 115 КК «Умисне вбивство» з додатковою кваліфікацією «безвісти зниклий».

Як повідомлялось, 25 березня 2018 року в Азовському морі українські прикордонники зупинили судно «Норд» під прапором РФ за  порушення Порядку виїзду з тимчасово окупованої території України – закритого для судноплавства порту Керч. 10 членів екіпажу – мешканців Керчі мали при собі паспорти громадян РФ, видані після анексії Криму, які не визнаються Україною.

Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження, на судно було накладено арешт. 

31 березня капітану судна «Норд» Володимиру Горбенку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Членів екіпажу було притягнено до адміністративної відповідальності.

4 жовтня прокуратура АРК скерувала до Апелляційного суду Києва обвинувальний акт відносно олодимира Горбенко у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави) для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

Справа була направлена на розгляд до Оболонського районного суду Києва. Вона мала розглядатися 1 лютого, але Горбенко на засідання не з’явився.