Херсонський міськсуд продовжив арешт Вишинського ще на два місяці

Новини
Кирило Вишинський Фото: investigator.org.ua

Херсонський міський суд у п’ятницю, 8 лютого, продовжив ще на два місяці – до 8 квітня 2019 року – термін тримання під вартою керівнику інформресурсу «РИА Новости-Украина» Кирилу Вишинському, який підозрюється у державній зраді.

Про це повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань з судової зали.

Як йдеться в ухвалі суду, строк тримання під вартою Вишинському продовжено на 60 діб – до 8 квітня 2019 року включно.

Як заявив журналістам адвокат підозрюваного Андрій Доманський, сторона захисту подаватиме апеляцію на рішення Херсонського міського суду.

Нагадаємо:

  • 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».
  • Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали. 17 травня Херсонський міськсуд арештував його без права внесення застави.
  • 1 червня Апеляційний суд Херсонської області відхилив апеляційну скаргу на арешт Кирила Вишинського. В ході судового засідання він заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням Вишинський звернувся до президента України Петра Порошенка.
  • 6 липня  2018 року Вишинському додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.
  • 10 січня 2019 року слідчий відділ ГУ СБУ в АРК за дорученням прокуратури АРК повідомив Вишинському і його захисникам про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надав доступ до матеріалів досудового розслідування. Справу про держзраду Вишинського розглядатиме один з районних судів Києва.
  •