За підозрюваного в організації вбивства Гандзюк Мангера внесли 2,5 мільйона застави

Новини
Владислав Мангер Фото: Станислав Козлюк

За голову Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк, внесли заставу в розмірі майже 2,5 мільйона гривень.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Ільченко, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Радiо Свобода.

«В результаті прийняли рішення про внесення застави мною особисто. Так ми уникнемо чергової хвилі домислів від Доценка (генерал СБУ Данило Доценко, – ред.) і Ко з приводу грошей», – зазначив юрист.

Шевченківський райсуд Києва вирішив взяти під варту до 3 березня з можливістю внесення застави в майже 2,5 мільйона гривень голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Суд частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення, яка просила про арешт без можливості застави. Захист Мангера оголосила про намір оскаржити це рішення.

ГПУ заявила про намір оскаржити рішення Шевченківського райсуду Києва щодо запобіжного заходу.

Нагадаємо:

  • 31 липня 2018 року на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Її облили концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку було госпіталізовано з хімічним опіком.
  • 4 листопада Гандзюк померла в київській лікарні, де вона лікувалася після нападу. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин – по п.4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).
  • 6 листопада Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію щодо розслідування нападу на Катерину Гандзюк та інших активістів.
  • 28 січня 2019 року батько убитої активістки Віктор Гандзюк на засіданні тимчасової слідчої комисси в Раді заявив, що голова Херсонської облради Владислав Мангер, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв і його заступник Євген Ріщук повинні піти з політики через співпрацю з kпідозрюваним в організації вбивства його дочки.
  • 30 січня Андрій Гордєєв назвав«провокацією» заяву Віктора Гандзюка. Він звернувся до ГПУ, СБУ та МВС – щоб знайшли «причетних до формування такої думки» у батька убитої активістки.
  • Бюро Херсонської обласної організації ВО «Батьківщина» виключило Владислава Мангера з лав партії і рекомендувало йому піти з посади голови Херсонської обласної ради.
  • Генеральна прокуратура України повідомила про підозру в організації вбивства керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерини Гандзюк голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру.