Глава Херсонської ОДА Гордєєв звернувся в ГПУ, СБУ і МВС після заяви батька Катерини Гандзюк про його зв’язок із підозрюваним в убивстві доньки

Новини
Андрій Гордєєв, голова Херсонської обласної державної адміністрації

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв назвав «провокацією» заяву батька радника міського голови Херсона Катерини Гандзюк Віктора Гандзюка про те, що голова Херсонської облради і місцевої організації ВО «Батьківщина» Владислав Мангер, Андрій Гордєєв і його заступник Євген Ріщук повинні піти з політики через співпрацю з підозрюваним в організації вбивства активістки. Гордєєв звернувся до ГПУ, СБУ та МВС – щоб знайшли «причетних до формування такої думки» у батька убитої активістки.

Таку заяву Андрій Гордєєв зробив на відкритті колегії обласної держадміністрації у Херсоні, повідомляє кореспондент  Центру журналістських розслідувань.

«Щодо мене була вчинена інформаційна провокація за участю батька загиблої Катерини Гандзюк. Вчорашній день я присвятив тому, що спростовував ту брехню , і маю категоричну думку, що, на жаль, батьківське горе використане і заполітизоване. Вчора я звернувся до Генерального прокурора, голови Служби безпеки, міністра МВС з проханням перевірити викладенні у зверненні батька факти, і, у випадку, якщо вони не підтвердяться, встановити осіб, причетних до формування такої думки у батька, та її розповсюдження. І хочу нагадати що є стаття у Кримінальному кодексі,  якою передбачена відповідальність за надання неправдивих показів і звинувачення в особливо тяжких злочинах. Те, що озвучив батько, — це питання підкилимної гри нечистих на руку псевдополітиків», – сказав Андрій Гордєєв.

Він також вважає, що  позитивні звершення в Херсонській області не можуть подобатися “українським гнидам”, які через «такі страшні речі, як смерть дитини Віктора Гадзюк, та через інші речі» розхитують ситуацію в регіоні.

Батько Катерини Гандзюк – Віктор Гандзюк 28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії розслідування вбивства та нападів на інших активістів заявив, що голова Херсонської облради і місцевої організації ВО «Батьківщина» Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та його заступник Евген Рищук повинні піти із політики через співпрацю з підозрюваним у організації убивства радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

«Коли кримінальний авторитет тісно співпрацює з головою Херсонської обласної державної адміністрації, партійцем Блоку Петра Порошенко Андрієм Гордєєвим. Коли кримінальний авторитет тісно співпрацює з заступником Гордєєва Евгеном Рищуком – ці люди мають зникнути з політичного горизонту. Вони скомпрометовані назавжди», – сказав Гандзюк.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Невстановлений чоловік облив її концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку госпіталізовано з хімічним опіком.

4 листопада Катерина Гандзюк померла в київській лікарні, де вона лікувалася після нападу. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин – по п.4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

6 листопада Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію щодо розслідування нападу на Катерину Гандзюк та інших активістів.

На початку листопада журналісти Оксана Денисова і Тетяна Ніколаєнко у своєму Telegram-каналі оприлюднили ім’я ймовірного посередника між замовником і організатором вбивства Гандзюк. За інформацією журналістів, цим посередником виявився помічник народного депутата Паламарчука Павловський, який передавав гроші «за роботу» підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбіну. 5 листопада народний депутат Паламарчук заявив, що не має ніякого відношення до нападу на Гандзюк. 6 листопада Паламарчук звільнив свого помічника Павловського.

12 листопада Шевченківський райсуд Києва заарештував без права застави Ігоря Павловського, який підозрюється в співучасті у вбивстві Катерини Гандзюк.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, голова Херсонської облради і місцевої організації ВО «Батьківщина» Владислав Мангер, який є свідком у справі вбивства Катерини Гандзюк, і якого активісти підозрюють в причетності до вбивства, 20 листопада вилетів до Франції.

4 грудня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у справіпро вбивство активістки Катерини Гандзюк оголошено підозру громадянину Левіну, який за версією слідства є ключовою фігурою в цьому злочині. За словами генпрокурора, Левін виїхав з України в день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі.

21 грудня СБУ повідомила про відпрацювання версії, що Катерина Гандзюк була вбита через її активну позицію щодо незаконної вирубці лісу в Херсонській області та викритті причетних до цієї схеми чиновників ОДА.

СБУ оголосила в розшук підозрюваного в організації вбивства радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна.