У СІЗО Сімферополя не прийняли передачу для політв’язня Балуха

Крим
Володимир Балух Фото: RFE/RL

В окупованому Криму в СІЗО Сімферополя не прийняли передачу для політв’язня українського активіста Володимира Балуха від його дружини Наталії Балух.

Про це дружина українця повідомила Кримській правозахисній групі, передає Центр журналістських розслідувань.

За інформацією Наталії, відмову прийняти посилку для Балуха співробітники СІЗО пояснили тим, що нібито документи на нього до цих пір не роздруковані.

«З середи, за три робочих дні, відповідальним за прийом передач не надіслали необхідні документи, а в суботу та неділю начальство не працює», – розповіла дружина політв’язня.

13 лютого Володимира Балуха проти його волі етапували з керченської колонії до СІЗО Сімферополя, імовірно, для участі в судовому засіданні. 30 січня 2019 року до «Верховного суду Криму» надійшло касаційне подання «прокуратури Криму» на вирок «Роздольненського районного суду» у справі Володимира Балуха «про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» (ч. 2 ст. 321 КК РФ).

Нагадаємо:

  • 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів». 14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.
  • 5 липня в Криму «Роздольненський районний суд» засудив Володимира Балуха у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» до 3 років колонії загального режиму. За сукупністю з попередньою справою про «зберігання боєприпасів» активіста засудили до 5 років в колонії загального режиму і штрафу 10 тис рублів.
  • 3 жовтня «Верховний суд Криму», розглянувши апеляційну скаргу захисту Володимира Балуха на вирок «Роздольненського районного суду» від 5 липня, скоротив йому термін позбавлення волі з 5 років до 4 років 11 місяців. 18 жовтня Володимира Балуха етапували до виправної колонії №2 Керчі.
  • 25 січня 2019 року в Криму «Керченський міський суд» не задовольнив клопотання захисту про умовно-дострокове звільнення (УДЗ) Володимира Балуха.