Гусєв вважає необхідним побудувати автостанцію на КПВВ «Каланчак»

Новини
Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв на КПВВ «Каланчак», 08.08.2019 Фото: khoda.gov.ua

Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв вважає необхідним побудувати автостанцію на контрольному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» для зручності громадян, які перетинають на адмінкордон з окупованим Кримом.

Про це Гусєв заявив в четвер, 8 серпня, під час інспектування робіт щодо підготовки до облаштування сервісної зони КПВВ «Каланчак», повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОДА.

«Юрій Гусєв наголосив, що на КПВВ потрібно побудувати автостанцію, адже адмінмежу щодня перетинають близько 3 тисяч осіб», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на КПВВ «Каланчак» вже працює аптечний пункт.

Крім того, для більшої зручності голова ОДА запропонував пустити невеликий транспорт, що з’єднуватиме «нуль» з адміністративною зоною КПВВ та перевозитиме людей з об’ємним багажем, людей похилого віку тощо.

«Усі, хто повертається з тимчасово окупованої території в Україну, мають відчувати, що вони вдома», – відзначив Гусєв.

Крім того, голова облдержадміністрації перевірив умови обслуговування громадян, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом через КПВВ «Чаплинка».

КПВВ «Каланчак» Фото: khoda.gov.ua

Нагадаємо:

  • В кінці березня 2019 року заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань повідомив, що до кінця року планується повністю побудувати КПВВ «Чонгар» і почати роботи на КПВВ «Каланчак».
  • Міністерство інфраструктури замовило проектно-кошторисну документацію з облаштування КПВВ на адмінкордоні з Кримом: наразі її розробка знаходиться на фінальному етапі, повідомив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі.
  • Тендер на будівництво КПВВ «Чонгар», який очікували в травні, перенесено на серпень 2019 року.
  • 13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованих Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня. Зеленський побіцяв звільнити Гусєва, якщо він не впорається з цим завданням.
  • За оцінками МіТОТ, доходи тіньових «ділків» від нелегальних перевезень людей до КПВВ на адмінмежі з Кримом еквівалентні 100 млн долл. на рік і тому вони не зацікавлені у тому, що був налагоджений легальний ринок транспортних перевезень.
  • Прокуратура АРК розслідує кримінальні провадження в зв’язку зі зловживаннями чиновників при облаштуванні КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.