Звільнення з посади представника ТКГ: Безсмертний дізнався зі ЗМІ про указ Зеленського

Новини
Роман Безсмертний, фото: liga.net

Роман Безсмертний дізнався про своє звільнення з посади представника України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі із засобів масової інформації.

Про це він повідомив в соцмережі, пише Центр журналістських розслідувань.

Раніше на сайті президента Володимира Зеленського з’явився відповідний указ.

«Звільнити Безсмертного Романа Петровича від виконання обов’язків представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань тристоронньої контактної групи», – наголошується в тексті указу.

9 серпня 2019 року Безсмертний заявив, що після загибелі 6 серпня чотирьох морпіхів Україні потрібно було припиняти роботу в мінській контактній групі до тих пір, поки не буде нової зустрічі лідерів нормандського формату.

Нагадаємо:

  • Представник України на переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма запропонував скасувати економічну блокаду Донбасу та в межах “режиму тиши” в зоні ООС припинити стріляти у відповідь.
  • Екс-президент України Леонід Кучма прийняв пропозицію президента Володимира Зеленського очолити українську делегацію у Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Мінську.
  • Економічної блокади Донбасу не існує, а для відновлення вільного руху товарів ОРДЛО мають повернути Україні підприємства, розташовані на окупованій території, заявив на брифінгу в Адміністрації президента України представник України на переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма.
  • Пропозиція Леоніда Кучми щодо зняття економічної блокади Донбасу є запізнілою, вважає народний депутат Наталя Веселова.
  • Генеральний прокурор України Юрій Луценко зареєстрував у реєстрі досудових розслідувань три кримінальні провадження після закликів заборонити відповідь вогонь на Донбасі і відновити торговельні відносини з терористичними організаціями.