На Донбасі в підрозділах окупантів готуються проводити призов і видавати бойовикам паспорта РФ

Новини
Фото: LIGA.net

Представники російсько-окупаційних військ на Донбасі будуть проводити агітацію, відбір, добровільно-примусову паспортизацію та призов на військову службу з подальшим направленням в передові підрозділи в ході чергової ротації.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони (ГУР).

За інформацією ГУР, бойовики через некомплект особового складу почали підготовку призовників з числа місцевих жителів тимчасово окупованого Донбасу.

«Будуть залучати молодь, яка не проходила військову службу», – наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, на окупованому Донбасі в підрозділах окупаційних військ з 1 жовтня будуть служити тільки бойовики з російськими паспортами і ті, хто вже почав оформляти громадянство РФ.

Президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку провів зустріч з Генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррішем, під час якої закликав ООН проводити моніторинг порушення прав людини на окупованих Росію територіях Криму і Донбасу.

22 грудня 2018 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про ситуацію з правами людини в окупованому Криму. Це вже третя ініційована Україною резолюція ООН про стан прав людини в Криму, прийнята Генасамблеєю за останні два роки. Перші дві були прийняті в 2016 і 2017 році.

Нагадаємо: 

  • 24 квітня 2019 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощення порядку отримання російського громадянства жителями тимчасово окупованих територій Донбасу.
  • Паспорти вже почали видавати в окупованих частинах Донецької та Луганської області.
  • У РФ підготували законопроект, який спрощує порядок надання деяким категоріям іноземних громадян і осіб без громадянства дозвіл на тимчасове проживання і посвідки на проживання.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що дії РФ щодо прискореного надання російського громадянства жителям українських районів Донецької та Луганської областей суперечать зусиллям по досягненню миру на Донбасі.
  • В кінці липня в ГУР Міноборони повідомили, що російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей вимагають від місцевих жителів, які співпрацюють з окупантами, прискорити надання документів для отримання російського громадянства.