Американські катери для ВМС України прибули до порту Одеси

Новини
Фото Прес-служба командування ВМС ЗС України

Вантажне судно Ocean Freedom з двома патрульними катерами типу Island на борту увійшло в акваторію Одеського морського порту. 

Про це повідомляє прес-служба Командування Військово-морських сил ЗС України. 

Катери зустріли представники Командування Військово-Морських Сил ЗС України, Сполучених Штатів Америки та особовий склад екіпажів катерів, пише прес-служба ВМС. 

За іі повідомленням, катери, що  мають назви Р190 «Слов’янськ» та Р191 «Старобільськ», були дообладнані та пройшли ряд успішних випробувань. 

Фото: прес-служба командування ВМС ЗС України

Наразі на них чекає підготовка до експлуатації, після чого катери з українськими екіпажами почнуть виконувати завдання з забезпечення морської безпеки в акваторіях Чорного та Азовського морів, повідомляє прес-служба. 

Нагадаємо:

  • У вересні 2018 року Україна сплатила 280,6 млн грн. за додаткові послуги та майно до двох патрульних катерів класу Island, які були передані Україні США.
  • 20 листопада 2018 року прес-служба ВМС України повідомила, що командиром одного з патрульних катерів типу Island стане офіцер ВМС Дамір Аулін, один з курсантів Академії ВМС ім. Нахімова в Севастополі, які під час російської окупації у 2014 році не зрадили українській присязі. 
  • 9 серпня 2019 року директор-генеральний конструктор ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» (входить до складу держконцерну «Укроборонпром») Вадим Борисов повідомив про початок розробки варіанту модернізації патрульних катерів Island.
  • 15 вересня 2019 року українські екіпажі двох патрульних катерів класу Island, переданих Сполученими Штатами для ВМСУ, завершили курс навчання та підготовки на Базі берегової охорони США у Балтиморі.
  • 20 жовтня 2019 року Суховантаж Ocean Freedom з патрульними катерамикласу Island увійшов у Чорне море.