Засуджений у «справі диверсантів» Дудка знаходиться в колонії №11 Ставропольського краю РФ

Новини
Олексій Бессарабов і Володимир Дудка Фото: Facebook Илья Дудка

Незаконно засуджений в окупованому Криму у «справі українських диверсантів» севастополець Володимир Дудка з кінця грудня 2019 року перебуває в колонії №11 Ставропольського краю РФ. У цьому ж російському регіоні в колонії №1 відбуває незаконне покарання другий засуджений за цією «справою» севастополець Олексій Бессарабов.

Про місцезнаходження Дудки 18 січня повідомив на своїй сторінці в Facebook його син Ілля Каверніков (Дудка).

«Вчора стало достовірно відомо, що батько знаходиться у ВК11 м. Ставрополь … Здоров’я тата стрімко погіршується – постійний високий тиск (170/100), постійні болі в шлунку і області паху, головні болі, невідомий висип по тілу, втрата ваги … четвертий рік у в’язниці дає знати про себе», – написав Каверніков.

Він також подякував Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону і особисто консула Тараса Малишевського за відвідування Володимира Дудки в колонії і його підтримку.

Каверніков також закликав усіх небайдужих писати в колонію Володимиру Дудці листи для підтримки.

Він також вказав адресу для листів, писати треба російською: Владимир Михайлович Дудка, 1964 гр, ФКУ ИК-11 УФСИН России по Ставропольскому краю, 355044 г. Ставрополь-44.

Як повідомлялось, 3 січня стало відомо, що засудженого в окупованому Криму у «справі українських диверсантів» севастопольця Олексія Бессарабова доставили в колонію №1 Ставропольського краю РФ.

Нагадаємо:

  • 9 листопада 2016 року ФСБ РФ затримала в окупованому Севастополі українських громадян, яких російська спецслужба називає «членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Затримані Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка нібито готували диверсійні акти в Криму.
  • Дмитро Штибліков в 2004 році був звільнений в запас з лав ЗС України і до 2014 року працював в Севастополі аналітиком в неурядовій організації Центр сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону «Номос», що припинив діяльність після окупації Криму. Олексій Бессарабов також працював в центрі «Номос» експертом. Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, колишній командир корабля управління «Сімферополь» ВМС України.
  • 18 травня 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством і визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили. 16 листопада 2017 року «Севастопольський міський суд» засудив Штиблікова до 5 років позбавлення в колонії строго режиму і штрафу в розмірі 200 тисяч рублів.
  • 4 квітня 2019 року «Севастопольський міський суд» засудив Бессарабова і Дудку за обвинуваченням в нібито підготовці «диверсій» на території півострова і незаконному зберіганні вибухових речовин до 14 років позбавлення волі кожного та призначив їм штрафи: Дудці в розмірі 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, Бессарабову – 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.  15 жовтня Верховний суд РФ залишив без змін незаконний вирок «Севастопольського міського суду».