Нацрада продовжила дозволи двом мовникам у Херсонській області

Новини

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення продовжила дозволи на мовлення UA:Перший, UA:Херсон, Перець ФМ та радіо “Стильное”. 

Відповідне рішення опубліковано на сайті регулятора.

Відповідно до дозволів «UА:ПЕРШИЙ» і далі мовитиме на 22 ТВК у смт Каланчаку, 27 ТВК у смт Лазурному і 10 ТВК у м. Скадовську Херсонської області, а «UA:ХЕРСОН» – на 30 ТВК у смт Новотроїцькому і 41 ТВК у смт Каланчаку Херсонської області, обидва телеканали ведуть аналогове  мовлення.

Передачі ТОВ «ТРК КЛАС» (позивні «Перець FM», «Стильное») транслюватимуться на частоті 96,4 МГц у смт Чаплинці Херсонської області.

 Дозвіл на тимчасове мовлення на територіях із особливим режимом мовлення надано ПАТ НСТУ (UA:Перший, UA:Херсон) та ТОВ “ТРК Клас” (Стильное та Перець ФМ) терміном на один рік. 

Першого березня спливає термін дозволів, виданих Нацрадою цим мовникам минулого року.

Нагадаємо:

  • 17 березня в Херсонській області в селі Чонгар біля адмінкордону з Кримом відкрили 150-метрову телекомунікаційну вежу, яка забезпечить трансляцію українських телевізійних і радіосигналів на територію тимчасово окупованого півострова і на південні райони області.
  • З вишки запущено мовлення чотирьох українських радіостанцій: «Українське радіо» (100,7 МГц), радіо «Мейдан» (ТОВ «ТК «Атлант-СВ» г. Киев, 101,4 МГц), радіо «Крим.Реаліі» (ГО «Радіо кримських громад», 105,4 МГц), «Херсон FM» (ТРО «Софія», 107,8 МГц).
  • 4 липня 2019 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення видати дозволи на тимчасове мовлення на окупованих частинах Донбасу і в окупованому Криму ЗМІ, у яких термін дії попередніх дозволів завершувався.