100 кримчан звернулися в нові центри адмінпослуг на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» – Гусєв

Новини

100 кримчан звернулися в нові центри адміністративних послуг на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» для отримання біометричних закордонних паспортів.

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

«Відмітка відвідувачів на отримання закордонного паспорта громадянина України в створених центрах надання адмінпослуг на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» досягла 100 осіб», – повідомив Гусєв.

Регіональні представники офісу українського омбудсмена Февзі Каракаш і Артем Коваль під час моніторингового візиту на КПВВ «Каланчак» відзначили, що більшість послуг в Центрі надання адміністративних послуг були недоступні.

Представництво президента в АР Крим готує раптовий візит до КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом для ознайомлення з реальною ситуацією з наданням адміністративних послуг громадянам України, що мешкають у Криму. Раніше з’явилося  повідомлення мешканця Криму Еміра Шевкієва про незадовільну роботу ЦНАП на КПВВ «Чонгар». 

Нагадаємо: 

  • 12 лютого 2020 року постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич повідомив, що на КПВВ «Чонгар» буде збудовано каплицю та молитовну кімнату для мусульман.
  • 1 лютого 2020 року Мінветеранів повідомило, що міжвідомча робоча група розробить єдиний стандарт облаштування, утримання та функціонування контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму.
  • 30 січня 2020 року Кабінет міністрів України спростив процедуру виїзду з тимчасово окупованої території Донбасу підліткам від 14 до 16 років, дозволивши їм перетинати КПВВ на лінії розмежування за свідоцтвом про народження.
  • (КПВВ) «Каланчак» на адмінкодоні з окупованим Кримом Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) поки що працює лише частково і не надає повного обсягу послуг, повідомив 27 січня 2020 року голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.
  • Сервісна зона на КПВВ «Чонгар» буде потужнішою, ніж на КПВВ «Каланчак», повідомив 23 ссічня 2020 року постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич.