Коронавірус: МОЗ закликає українців залишатися вдома під час карантину

Новини
Фото: golos.ua

Міністерство охорони здоров’я України закликає українців уникати відвідування місць масового скупчення та по можливості залишатися вдома, аби убезпечитися від інфікування коронавірусом COVID-19. Міністерство також інформуватиме населення про заходи боротьби з коронавірусом за допомогою СМС-повідомлень.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

«МОЗ України закликає уникати відвідування місць масового скупчення та по можливості залишатися вдома, аби убезпечитися від інфікування респіраторними захворюваннями та, зокрема, коронавірусом COVID-19. Самоізоляція – найефективніший спосіб боротьби з поширенням коронавірусної інфекції в усіх країнах, де її було зафіксовано», – йдеться у повідомленні.

МОЗ також нагадав українцям про прості правила, які рятують життя: не забувати регулярно та ретельно мити руки з милом та тримати дистанцію. «Будьте пильними та піклуйтеся про своє здоров‘я, обов’язково зверніться до лікаря, у разі поганого самопочуття», – закликали у міністерстві.

Крім того, МОЗ буде інформувати населення про заходи боротьби з коронавірусом за допомогою СМС-повідомлень.

Відповідне рішення ухвалено на позачерговому засіданні Кабміну України 14 березня.

«Це будуть короткі й чіткі інструкції, в яких будуть прописані правила особистої гігієни та основні рекомендації для боротьби з коронавірусом», – заявив міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець.

Технічне виконання цього рішення прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поклав на міністерство цифрової трансформації та міністерство інфраструктури України, які проведуть відповідні переговори з операторами вітчизняних мобільних мереж.

Нагадаємо:

  • На початку березня в Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом. Він діагностований у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.
  • 11 березня Кабмін України затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19 в країні. Зокрема пропонується на три тижні обмежити проведення масових заходів та ввести карантин у навчальних закладах.
  • Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив, що ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 в світі можна оцінити як пандемію.
  • На 12 березня Україні було зафіксовано три підтверджені випадки захворювання коронавірусом COVID-19. Крім раніше виявленого чоловіка у Чернівцях, коронавірус діагностований у жінки з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області.
  • 13 березня в Україні зафіксована перша смерть від коронавірусної інфекції COVID-2019. Померла 71-річна мешканка Житомирської області, яка 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.