На Херсонщині не виявлено випадків захворювання коронавірусом. Але і тестів для виявлення немає

Новини
Фото IPC-Херсон

В Херсонській області не виявлено жодного випадку захворювання коронавірусом COVID-19. Влада визнає, що в області немає тестів, що діагностують захворювання.

Про це повідомив директор Департаменту здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко на селекторній нараді в ХОДА, пише медіа-центр IPC-Херсон.

«Всі заходи щодо недопущення і поширення на території Херсонської області випадків коронавірусу повинні виконуватись цілодобово. Найголовніше – це соціальна ізоляція наших жителів, адже унікальність коронавірусу у його швидкому поширенні без видимих загальних ознак», – зауважив Віктор Короленко.

За його словами, на сьогодні з резервного фонду виділено 700 тис. грн, які розподілені між обласною інфекційною лікарнею та центром екстреної медичної допомоги.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації, відповідаючи на питання місцевих журналістів у себе на сторінці у Facebook, підтвердив, що в області на цей час відсутні тести на COVID-19.

«Поки ми людей з симптомами розміщуємо в інфекційній лікарні й аналізи відправляємо у столицю», – зазначив Гусєв.

Та за словами Короленка, Херсонська область скоро отримає додаткові апарати ШВЛ. Крім того, надійдуть до Херсонщини та тест-системи для виявлення коронавірусу COVID-19.

Окупаційна влада Криму запропонувала закрити пропуск через адмінкордон з Херсонською областю.

Як повідомлялось, з 16 березня Кабінет Міністрів обмежує перетинання державного кордону, реалізуючи рішення Ради національної безпеки і оборони щодо невідкладних заходів для запобіганню поширення коронавірусу COVID-19 в Україні.

Нагадаємо:

  • На початку березня в Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом. Він діагностований у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.
  • 11 березня Кабмін України затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19 в країні. Зокрема пропонується на три тижні обмежити проведення масових заходів та ввести карантин у навчальних закладах.
  • Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив, що ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 в світі можна оцінити як пандемію.
  • На 12 березня Україні було зафіксовано три підтверджені випадки захворювання коронавірусом COVID-19. Крім раніше виявленого чоловіка у Чернівцях, коронавірус діагностований у жінки з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області.
  • 13 березня в Україні зафіксована перша смерть від коронавірусної інфекції COVID-2019. Померла 71-річна мешканка Житомирської області, яка 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.