Уряд зупинив роботу метро та скасував залізничне і автобусне сполучення між областями

Новини

На засіданні Кабміну вирішили зупинити роботу метрополітенів, а також скасувати авіа, залізничне та автобусне сполучення між містами та областями України.

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив у своєму Телеграм-каналі.

Йдеться про такі обмеження:

З 12:00 18 березня припиняється міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення;

У маршрутних таксі, автобусах, тролейбусах та вагонах трамваїв не може бути понад 10 пасажирів;

Робота метрополітенів (це Київ, Харків та Дніпро) буде зупинена;

Рух власних автомобілів не обмежується.

16 березня в Чернівецькій області у двох жінок було лабораторно підтверджено COVID-19. Пацієнтки ізольовані, їхній стан стабільний. Проводиться робота із контактними особами.

На початку березня в Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом. Він діагностований у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.

13 березня в Україні зафіксована перша смерть від коронавірусної інфекції COVID-2019. Померла 71-річна мешканка Житомирської області, яка 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.

У Києві зафіксовано два випадки коронавірусу.

Нагадаємо:

  • 11 березня Кабмін України затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19 в країні. Зокрема пропонується на три тижні обмежити проведення масових заходів та ввести карантин у навчальних закладах.
  • Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив, що ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 в світі можна оцінити як пандемію.
  • На 12 березня Україні було зафіксовано три підтверджені випадки захворювання коронавірусом COVID-19. Крім раніше виявленого чоловіка у Чернівцях, коронавірус діагностований у жінки з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області.