У Криму закликали економити воду: ситуація дуже складна

Новини
Фото: Илья Изотов/ РГ

Водосховища в окупованому Криму дрібніють, тому мешканців Сімферополя закликали економити воду, «влада» сподівається на опади.

Про це заявила «глава» окупованого Сімферополя Олена Проценко на прес-конференції в агентстві «РИА Новости».

«Ситуація дуже складна. Приховати неможливо. Влада республіки займається цією проблемою щодня. Рік був без опадів, але це не нова ситуація для Криму. Я звертаюся зараз до жителів нашого міста: берегти максимально і цінувати такий потрібний і дорогий ресурс на сьогоднішній день», – сказала Проценко.

У Сімферополі через ремонтні роботи частина абонентів протягом тижня буде отримувати воду за графіком.

Станом на 3 квітня сумарний запас води в кримських водосховищах природного стоку становить 113,7 млн ​​кубометрів, що на 96,8 млн кубометрів менше, ніж в минулому році на цю дату, повідомив «глава» окупованого Криму Сергій Аксенов.

Нагадаємо:

  • Після окупації Криму Україна в квітні 2014 року року припинила   подачу води на півострів з річки Дніпро через Північно-Кримський канал.
  • 5 березня в ефірі програми «Право на владу» новообраний прем’єр-міністр України Шмигаль висловив думку, що воду в окупований Крим треба подавати, тому що там живуть українці. Пізніше Шмигаль написав в соцмережі, що Україна не може подавати воду в окупований Крим до повернення його по свій суверенітет.
  • 6 березня в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді Денис Шмигаль заявив, що Україна не буде поставляти воду для промислових і військових об’єктів Криму, але має забезпечити українцям на півострові воду «для господарських потреб, для пиття, хоч цистернами, хоч каністрами, хоч бутлями» в разі «необхідності або гуманітарної загрози».
  • Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що скандальна заява Дениса Шмигаля про можливість подачі води в окупований Крим, озвучена ним на тлі посилення на півострові репресій і переслідування кримських татар і етнічних українців з боку російських окупантів, по суті, стало підлим ударом в спину тих, хто не змирився з окупацією Криму і залишаються вірними Українській державі.