Підписаний меморандум з компанією «Сокар» про створення хабу біля КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з Кримом

Новини
КПВВ «Чонгар, 05.05.2020 Фото: mtot.gov.ua

У Херсоні 5 травня Мінреінтеграції, Мінінфраструктури, Херсонська ОДА та Укрзалізниця підписали меморандум з компанією «Сокар Енерджі Україна» про створення хабу для обслуговування громадян біля КПВВ «Чонгар» на адмінкородні з окупованим Кримом.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як зазначається, меморандум підписали віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, міністр інфраструктури України Владислав Криклій, голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв, гендиректор АТ «Українська залізниця» Іван Юрик та директор з роздрібної торгівлі ТОВ «Сокар Енерджі Україна» Сергій Коленченко.

«КПВВ мають бути максимально комфортними і функціональними, вони мають бути для людей. Є добра воля обладміністрації, є бажання допомогти від компанії «Сокар», яка є інвестором, є співпраця і підтримка з боку Укрзалізниці, є величезний етап проробленої роботи з боку міністерства інфраструктури, який є підґрунтям для подальшої роботи. Коли ми маємо таку командну роботу, результат не змусить себе чекати і буде точно позитивним. Для цього ми маємо все. Люди повинні знати, що про них пам‘ятають, про них дбають і хвилюються. Модернізація КПВВ на Чонгарі – це лише перший етап подальшої роботи», – зазначив під час підписання Олексій Резніков.

Крім того, він вказав, що Мінреінтеграції має намір запровадити комплексний підхід для вирішення питання належного облаштування КПВВ і у Херсонській області – на адмінмежі із Кримським півостровом, і на КПВВ на лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях.

Міністр інфраструктури нагадав, що розмови щодо важливості будівництва сучасного КПВВ на адмінкордоні з Кримом точилися з 2017 року.

«Спільними зусиллями з Укрзалізницею проєкт був реалізований у рекордні терміни – всього за 2 місяці. І вже працює з листопада минулого року. Сьогодні разом з колегами ми підписали Меморандум про співробітництво. КПВВ «Чонгар» буде модернізовано і забезпечено можливість зручного та швидкого отримання необхідних послуг українцями», – сказав Криклій.

В свою чергу голова Херсонської ОДА назвав створення хабу ще одним кроком назустріч громадянам, які живуть на тимчасово окупованій території Криму.

«На сервісній зоні КПВВ «Чонгар» буде створено хаб, аби люди, що перетинають межу з тимчасово окупованою територією АР Крим, могли відпочити, скористатися додатковими сервісами. Цей важливий для нашої області проєкт ми реалізовуємо, заручившись підтримкою Мінреінтеграції, Мінінфраструктури, Укрзалізниці та компанії «Сокар»», – зазначив Гусєв.

Нагадаємо:

  • 20 вересня 2019 року почалось будівництво нових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак». Роботи тривали до листопада.
  • 15 листопада 2019 року відкрили після реконструкції режимні зони КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом. 19 грудня у КПВВ «Каланчак» відкрили сучасну сервісну зону, яка забезпечить надання адміністративних, транспортних та побутових послуг для громадян, які перетинають на адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом.
  • Детально про облаштування КПВВ читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Багатостраждальні КПВВ: тендерна історія».
  • 26 лютого 2020 року президент Володимир Зеленскьий заявив, що до кінця поточного року біля КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з окупованим Кримом Україна спільно з державною нафтовою компанією Азербайджану SOCAR відкриє великий хаб для обслуговування громадян.
  • Віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков сподівається, що сучасний хаб для обслуговування громадян біля КПВВ «Чонгар» на адмінкородні з Кримом за допомогою компанії «Сокар Енерджі» відкриють не пізніше ніж за півроку.