Які КПВВ на Донбасі працюють у штатному режимі

Новини
КПВВ
КПВВ «Новотроїцьке», Донецька область Фото: dpsu.gov.ua

На Донбасі українські прикордонники пропускають громадян на КПВВ «Новотроїцьке» і «Станиця Луганська». Рух через КПВВ «Мар’їнка» залишається заблокованим незаконними збройними формуваннями.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі України.

За інформацією ДПСУ, за минулу добу лінію розмежування на Донбасі перетнули майже 1,2 тис. осіб:

через КПВВ «Станиця Луганська» лінію розмежування в пішому порядку перетнули 723 людини: 366 на непідконтрольну територію, на контрольовану – 357;

на КПВВ «Новотроїцьке» на в’їзд з тимчасово непідконтрольною території оформили 297 чоловік і 35 транспортних засобів.

Прикордонники нагадали, що згідно з розпорядженнями командувача Об’єднаних сил, пропуск через лінію розмежування здійснюється на трьох контрольних пунктах в’їзду-виїзду.

У прес-службі нагадали, що всі люди, які прибувають з тимчасово непідконтрольною території, зобов’язані пройти двотижневе самоізоляцію, встановивши мобільний додаток «Дій вдома» або, за їх згодою, двотижневу обсервацію в лікувальних установах, визначених органами місцевої влади. Від обов’язкової самоізоляції (обсервації) звільняються особи, які прямують через лінію розмежування для складання зовнішнього незалежного оцінювання за наявності підтвердних документів.

Докладну інструкцію припинення самоізоляції для тих, хто перетнув державний кордон або контрольні пункти в’їзду-виїзду з Донбасу і Криму опублікував Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

Нагадаємо:

  • Кабмін вніс зміни до постанови, якою регулюється порядок самоізоляції та обсервації громадян, які перетинають КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом. Зокрема, передбачено припинення самоізоляції та обсервації особи у разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР. Який отримано після перетину КПВВ. Аналогічний порядок передбачений і для громадян, які перетинають державний кордон України.
  • Докладні інструкції правозахисників про те, як користуватися мобільним додатком «Дій вдома» для контролю режиму самоізоляції, який повинні встановлювати громадяни на КВПП при виїзді з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, а також з тимчасово окупованого Криму, читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань.
  • Поради з установки додатку «Дій вдома» від тих людей, які вже перетнули лінію розмежування на Донбасі. Правозахисниця вказала на головні помилки Кабміну України щодо відкриття КПВВ на Донбасі після карантину.