У «ДНР» 17 липня на один день відкриють КПВВ «Оленівка» на в’їзд і виїзд

Новини
пункт пропуска
КПП «ДНР» в Оленівці Донецької області Фото: dontimes.ru

У так званій «ДНР» 17 липня на один день відкриють для громадян КПВВ «Оленівка» на в’їзд і виїзд.

Про це повідомили в «Міжвідомчому оперативному штабі ДНР щодо попередження завезення і розповсюдження нової коронавирусной інфекції», передає сепаратистський ресурс «Донецкое агентство новостей».

«Повідомляємо, що 17 липня 2020 року КПВВ «Оленівка» буде здійснювати пропуск громадян з 9:00 до 18:00 на в’їзд і виїзд», – заявили в «штабі».

При цьому уточнюється, що для в’їзду в «ДНР» через лінію розмежування необхідно обов’язково дозвіл «міжвідомчого штабу», а для виїзду з «республіки» потрібна реєстрація (прописка) на підконтрольній Україні території.

Також наголошується, що всі особи, які прибули в «ДНР» з підконтрольної Україні території, «підлягають обов’язковій обсервації тривалістю не менше 14 днів», яка «забезпечується установами охорони здоров’я ДНР».

Про роботу КПВВ «Оленівка» в інші дні на в’їзд і виїзд буде повідомлено додатково.

З початку введення карантину «ДНР» всього три рази відкривала на один день КПВВ «Оленівка» на в’їзд і виїзд – 25 червня, 7 липня і 13 липня. За день проїхати до Донецька з підконтрольної території встигали 200-300 людей. КПВВ «Оленівка» розташований на лінії розмежування навпроти українського КПВВ «Новотроїцьке» у Донецькій області.

Нагадаємо:

  • 10 червня на Донбасі відкрилися після карантину КПВВ «Мар’їнка» (Донецька область) і пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» (Луганська область). Всім, хто слідує з тимчасово окупованої території України, роблять безконтактний температурний скринінг тіла і проводять опитування щодо контакту з хворими на COVID-19. Людей (крім тих, хто прибуває для участі у ЗНО) пропускають тільки за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.
  • З 28 червня «влада» так званої «ДНР» закрила єдиний працюючий на території Донецької області КПВВ «Оленівка» на лінії розмежування, який знаходиться навпроти українського КПВВ «Новотроїцьке» і був відкритий лише 22 червня після тримісячної перерви в роботі через введення карантину. Причина закриття – нібито погіршення ситуації з пандемією коронавірусу на підконтрольній Україні території.
  • За інформацією Держприкордонслужби України, на Донбасі окупанти блокують роботу всіх КПВВ в Донецькій області. На лінії розмежування пропуск громадян здійснюється лише у КПВВ «Станиця Луганська» у Луганській області.
  • «Влада» так званої «ДНР» розробляє «альтернативні механізми» пропуску через КПВВ на лінії розмежування, які вони закрили 28 червня.
  • В ООН закликали всі сторони конфлікту на Донбасі вжити скоординовані і реалістичні заходи щодо відкриття КПВВ на лінії розмежування.