Партія «Слуга народу» висуває в Лазурненскую ОТГ соратника Мангера

Новини

Херсонська обласна організація партії «Слуга народу» вирішила висунути на посаду глави Лазурненской ОТГ Сергія Бєліка.

Таке рішення 19 вересня взяли на партійній конференції, пише видання Міст.

Рекомендував висунути Бєліка народний депутат від 186 округу Олексій Ковальов.

Сергій Бєлік – діючий глава Лазурненского селищної ради. З дня обрання в 2016 році на цю посаду, Бєлік орієнтувався на голову облради Владислава Мангера. Після того як Мангер оголосили про підозру в замовленні вбивства Катерини Гандзюк, Сергій Бєлік почав з бюджету фінансувати адвокатське об’єднання, яке захищає Мангера в суді.

«Влітку 2019 року біля Бєліка в кабінеті проходив обшук в рамках кримінальної справи за фактом вбивства Катерини Гандзюк. Правоохоронці шукали сліди допомоги з боку Бєліка другому підозрюваному – кримінальному авторитету Олексію Левіну (Москалю) в перереєстрації бази відпочинку. Відомо також, що вже після нападу на Катю, Бєлік і підконтрольні йому депутати виділили ділянку одному з нападників на Катю Володимиру Васяновичу. У протоколах допиту Сергія Торбина, організатора нападу на Гандзюк, він розповідає, що питання по виділенню землі з селищною радою вирішував кримінальний авторитет Левін-Москал», – пише видання.

Прокуратура просить Дніпровський райсуд Києва засудити до 12 років позбавлення волі голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера і його колишнього помічника Олексія Левіна, які обвинувачуються в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Вони не визнають свою вину.

Як повідомлялось, в кінці липня прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та його колишнього помічника Олексія Левіна за фактом замовлення та організації нападу на радницю мера Херсону, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року.

Раніше п’ятеро нападників на Катерину Гандздюк, включаючи організатора і виконавців, пішли на угоду зі слідством і визнали себе винними. Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоди зі слідством п’ятьох фігурантів справи вбивства активістки – Сергія Торбіна, Микити Грабчука, Віктора Горбунова, В’ячеслава Вишневського, Володимира Васяновича. Організатора нападу Торбіна засудили до 6,5 років ув’язнення. Грабчук, який виливав кислоту, отримав 6 років. Вишневський, той, хто віддав сигнал обливати та Васянович, той, хто привіз виконавців на місце нападу, отримали по 4 роки. Горбунов, який купив кислоту – 3 роки.

Нагадаємо:

  • 27 квітня СБУ заявила про завершення досудового розслідування у провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Гандзюк.
  • Адвокат Закревська заявила, що Офіс генпрокурора відмовився збирати докази проти Мангера і Левіна в організації нападу на Гандзюк, а потім раптово завершив розслідування.
  • Обурені завершенням розслідування активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» провели акцію протесту під Офісом президента з вимогою звільнити генпрокурорку Ірину Венедіктову.
  • Про подробиці розслідування нападу на Катерину Гандзюк читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Чому завершення слідства у справі Гандзюк схоже на «злив».