В ОРЛО повідомили, скільки людей зможуть пропускати через лінію розмежування

Новини

В ОРЛО пропускна здатність нового КПП на лінії розмежування в районі Щастя складе до 12 тисяч осіб на добу, в районі Золотого – до 9 тисяч осіб і до 70 одиниць легкових автомобілів.

Про це повідомила «тимчасово виконуюча обов’язки міністра будівництва і житлово-комунального господарства» Тетяна Буряк, передають підконтрольні бойовикам терористичної «ЛНР» ЗМІ.

За її словами, на споруджуваному пункті пропуску в районі Щастя виконані 35% будівельно-монтажних робіт.

«Введення в експлуатацію пункту прикордонного і митного контролю «Луганськ-Щастя» забезпечить пропускну здатність до 12 тис. осіб на добу і до 120 одиниць легкових автомобілів, а також до 60 одиниць вантажних автомобілів. Виконано підготовчі роботи, виконуються дорожні роботи, сантехнічні, прокладка систем зв’язку, розпочато роботи з благоустрою території, здійснюється закупівля обладнання, меблів, інвентарю. Виконано буріння і облаштування водозабірної свердловини, триває будівництво системи водопостачання, вигрібної ями і пожежного резервуара», – додала «т.в.о. міністра».

Правозахисник розповів, як громадяни можуть прискорити перетин КПВВ на лінії розмежування на Донбасі. Зокрема, для коректної роботи мобільного додатку «Дій вдома» потрібно заздалегідь встановити на смартфон українську мову, а також створити гугл-аккаунт.

Як повідомлялось, правозахисники пояснили за якими саме документами громадяни можуть перетинати КПВВ на лінії розмежування при виїзді з окупованого Донбасу на підконтрольну уряду України територію.

Нагадаємо:

  • Правозахисники нагадали про нові правила перетину лінії розмежування на Донбасі, які відповідно до постанови Кабміну України, діють на українських КПВВ з 28 серпня до 28 вересня. Зокрема, для громадян передбачена самоізоляція з встановленням додатку «Дій вдома» або обсервація, крім того, іноземці повинні мати поліс страхування.
  • У міжнародній правозахисній організації Human Rights Watch заявили, що введені Кабміном України карантинні заходи при перетині лінії розмежування на Донбасі, зокрема, проходження обов’язкової двотижневої самоізоляції з установкою мобільного додатка «Дiй вдома» при проходженні КПВВ, блокували доступ до пенсій для жителів непідконтрольних територій. Уряд повинен знайти альтернативні способи забезпечення безпеки під час пандемії, щоб люди могли отримати доступ до соціальних та інших виплат, вважають правозахисники.
  • Правозахисники відповіли на питання, які найбільш часто задають та надходять на «гарячу лінію» до них в зв’язку з рішенням Кабміну про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 жовтня, зокрема, про зміни в порядку перетинання КПВВ на Донбасі, автоматичне продовження соціальних виплат і пенсій, а також термін дії банківських карт Ощадбанку.