В Ощадбанку пояснили, чому виникають проблеми з простроченими картками ВПО і онлайн-банкінгом

Новини
Фото: oschadbank.ua

В Ощадбанку пояснили, чому у жителів непідконтрольного Донбасу, у яких закінчився термін дії пенсійних карток в період карантину, можуть виникати проблеми з простроченими картками і послугами онлайн-банкінгу.

Про це з посиланням на колл-центр Ощадбанку пише портал «Донецкие новости».

Зокрема, до банку звернулася Ірина, 83-річна мама якої не може забрати перевипущену пенсійну картку Ощадбанку через карантинне закриття КПВВ на лінії розмежування на Донбасі, не змогла провести онлайн-операції по простроченій картці.

«Є доступ в особистий кабінет, але немає можливості перевести гроші з цієї картки на іншу мамину, щоб оплачувати комунальні послуги, мабуть, через те, що картка не отримана і не активована. Чи є можливість здійснити такий перевід або активувати картку до отримання? (SMS-підтвердження підключено)», – запитала Ірина.

У колл-центрі Ощадбанку роз’яснили, що можливість активувати картку до отримання відсутня. А продовження дії прострочених карток і проведення з ними операцій стосується тільки пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

«Продовження карток, у яких закінчився термін дії, реалізовано для клієнтів-ВПО. Якщо ваша мама не є ВПО, для можливості проведення операцій необхідно отримати нову картку», – уточнили в банку.

Як повідомлялось, у Пенсійному фонді України нагадали, що електронне пенсійне посвідчення (ЕПП), яке одночасно є банківською картою, за бажанням може отримати будь-який пенсіонер, який одержує пенсійні виплати через Ощадбанк. Але для пенсіонерів-переселенців наявність ЕПП – обов’язкова умова для отримання пенсій.

В Ощадбанку за довіреністю можна отримати лише платіжну банківську картку. На електронне пенсійне посвідчення пенсіонера-переселенця, яке одночасно є банківською карткою, ця норма не поширюється.

Нагадаємо:

  • Ощадбанк продовжив до 1 січня 2021 року дію платіжних карток переселенців, обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», через карантин і тимчасові обмеження, викликані COVID-19.
  • Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що пенсіонери з непідконтрольного Донбасу зможуть отримувати пенсії, навіть якщо їх карти Ощадбанку вже прострочені, а вони не можуть перетнути КПВВ через карантин. Рішенням Кабміну знято обмеження щодо верифікації в 60 днів до того, як буде завершено повністю карантин.
  • Ощадбанк пояснив, що продовження дії електронних пенсійних посвідчень (ЕПП), які одночасно є банківськими картками, до 1 січня 2021 року, стосується виключно карток пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО).