Двох фігурантів «справи кримських мусульман» вивезли з Криму в ростовське СІЗО

Новини
Рустем Сейтмеметов Фото: Facebook Крымская солидарность

Двох фігурантів «справи кримських мусульман» – Рустема Сейтмеметова і його племінника Османа Сейтумерова – вивезли з Криму в ростовське СІЗО.

Про це «Кримської солідарності» повідомив адвокат Назім Шейхмамбетов.

За його словами, інформації про те, де знаходиться третій фігурант справи – Сейтумер Сейтумеров – поки немає.

20 листопада інший кримський адвокат Едем Семедляев повідомляв, що трьох кримських татар, заарештованих в березні 2020 року в Бахчисараї за причетність до ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір, вивезли з СІЗО Сімферополя в Ростов-на-Дону. Він намагався пройти на побачення, але Сейтумера Сейтумерова, Османа Сейтумерова і Рустема Сейтмеметова в ізоляторі не виявилося.

Нагадаємо:

  • 11 березня в окупованому Криму після обшуків в Бахчисараї і Бахчисарайському районі затримані четверо кримських татар: Амет Сулейманов, Сейтумер Сейтумеров, Осман Сейтумеров, Рустем Сейтмеметов, яких ФСБ підозрює в нібито участі в діяльності в організації «Хізб-ут-Тахрір», забороненої в Росії. Крім того, колишнього активіста «Кримської солідарності» Сейтумера Сейтумерова, який ще в 2018 році виїхав з Криму до Києва, де працює ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR, ФСБ підозрює в нібито організації діяльності осередку «Хізб-ут-Тахрір».
  • ФСБ стверджує, що затримані в окупованому Криму кримські татари, жителі Бахчисарая нібито входять в осередок організації «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії вважається терористичною і заборонена. Стосовно затриманих порушені кримінальні справи.
  • Прокуратура АРК і Головне управління Нацполіції в АРК і Севастополя відкрили кримінальне провадження за фактом проведення окупантами незаконних обшуків в будинках кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі, а також кримінальне провадження за фактом незаконного затримання чотирьох кримських татар, мешканців Бахчисараю.
  • 12 березня в Криму «Київський районний суд» Сімферополя заарештував Сейтумера Сейтумерова, Османа Сейтумерова, Рустема Сейтмеметова, а Амета Сулейманова відправив під домашній арешт.