Окупанти відкриють КПВВ під Донецьком

Новини
КПВВ
КПВВ «Оленівка» у так званій «ДНР» Фото: dan-news.info

15 березня бойовики відкриють пункт пропуску «Оленівка» під Донецьком.

Про це повідомляє «штаб ДНР щодо попередження коронавірусу».

Перетнути лінію дотику можна буде з 9:00 до 16:30 за місцевим часом (8:00 – 15:30 за Києвом).

Для виїзду з підконтрольної «ДНР» території необхідно мати реєстрацію на підконтрольній владі території. Для в’їзду в бік Донецька необхідно заздалегідь отримати дозвіл «міжвідомчого штабу ДНР».

При в’їзді в ОРДО потрібно заповнити бланк-згоду «на напрям в стаціонарне відділення установи охорони здоров’я для проведення обстеження». Або, при бажанні, можна здати експрес-тест на COVID-19 вартістю 1750 рублів (650 гривень). У разі негативного результату, потрібно дати згоду на самоізоляцію будинку.

Люди, які направляються на підконтрольну Україні територію, повинні мати мобільний додаток «Вдома», щоб відправитися на двотижневу самоізоляцію. На КПВВ «Новотроїцьке» прибули з ОРДО можуть безкоштовно здати експрес-тест на антиген коронавірусу.

У разі негативного результату самоізоляція, контрольована мобільним додатком «Вдома», буде завершена достроково. Також самоізоляцію можна припинити після негативного ПЛР-тесту.

«ДНР» здійснює пропуск два рази в тиждень – в понеділок і п’ятницю – тільки через «Оленівка», який пов’язаний дорожнім коридором з українським пунктом пропуску «Новотроїцьке».

Як повідомлялось, нардеп Муса Магомедов розповів про порядок дій для жителів ОРДЛО, яких в пунктах пропуску на україно-російському кордоні штрафують співробітники Держприкордонслужби при проїзді на підконтрольну українській владі територію з тимчасово окупованих районів Донбасу через Росію.

Прикордонники в КПП «Мілове» на україно-російському кордоні змушують жителів ОРДЛО, які змушені їхати на підконтрольну територію України через РФ, відмовлятися від правової допомоги при складанні протоколу про адміністративне порушення. В результаті вони не можуть оскаржити в суді накладений на них адмінштраф за незаконний перетин держкордону між окупованой територією Донбасу і Росією.

Правозахисники розробили новий алгоритм дій, як уникнути штрафів жителям ОРДЛО, які через закриті КПВВ на лінії розмежування на Донбасі змушені виїжджати на підконтрольну Україні територію через Росію. Вже є позитивні результати.

Нагадаємо:

  • 16 грудня 2020 року віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков повідомив, що у Кабміні опрацьовують питання скасування штрафів за незаконний перетин держкордону для жителів окупованого Донбасу, які через блокування окупантами КПВВ на лінії розмежування змушені приїжджати на підконтрольну територію України через Росію.
  • Правозахисник пояснив, яка адміністративна відповідальність передбачена українським законодавством за виїзд з окупованого Донбасу на підконтрольну Україні територію через Росію, а також які нюанси є при застосуванні адмінштрафів співробітниками Держприкордонслужби.