Російські найманці поранили на Донбасі військового ЗСУ

Новини

Упродовж четверга, 29 квітня, на сході України зафіксовано 13 порушень з боку збройних формувань РФ. Бойовики вкотре застосували міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Українські військові були змушені відкрити вогонь у відповідь.

Про це повідомили в штабі Об’єднаних Сил.

Зазначається, що російські найманці відкривали вогонь поблизу Невельського, Опитного, Красногорівки, Луганського і Павлополя.

Також обстріли фіксувалися поблизу Світлодарська та Водяного. Там ворог застосував автоматичні станкові та станкові протитанкові гранатомети. У передмісті Причепилівки окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Також бойовики в Донбасі стріляли в районі Пісків, Золотого-4, Верхньоторецького, Шум та Новгородського.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. Воїну оперативно надано медичну допомогу. Стан здоров’я пораненого – задовільний», – відзвітували в штабі.

Станом на ранок 30 квітня зафіксовано одне порушення режиму тиші – стріляли біля Авдіївки.

  • Тристоронньої контактній групі поки не вдалося узгодити компромісний механізм верифікації перемир’я на Донбасі і текст документа про введення «пасхального перемир’я». Однак вони підтвердили необхідність продовжувати консультації щодо узгодження документа.