Гюндуз Мамедов написав заяву про звільнення з посади заступника Генпрокурора України

Новини
Гюндуз Мамедов Фото: ZN.UA

Гюндуз Мамедов 27 липня написав заяву про звільнення з посади заступника Генпрокурора України.

Про це Мамедов повідомив у мікроблозі Twitter.

«Написав заяву про відставку. Дякую всім, хто був поряд у ці складні останні 6 років і робив неможливі речі: на правовому фронті протидіяв збройній агресії РФ та повірив у можливість розбудови ювенальної юстиції і реалізовував цей проєкт. Далі буде… Служу українському народові», – написав Мамедов.

Він також опублікував копію своєї заяви на звільнення з посади до Генпрокурорки України Ірини Венедіктової.

Як повідомлялось, 26 липня 2021 року юридична компанія «Міллер» проінформувала, що Гюндуз Мамедов звільняється з посади заступника Генерального прокурора та з органів прокуратури. Причина – тиск з боку керівництва Офісу Генпрокуратури з використанням дискредитаційної інформаційної кампанії та відсторонення від керівництва Департаментом щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, та Департаментом захисту інтересів дітей та протидії насильству.

Нагадаємо:

  • 29 червня 2021 року Генпрокурорка Венедіктова підписала наказ, відповідно до якого «департамент війни» був виведений з підпорядкування заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова та переданий в підпорядкування заступнику генпрокурора Максиму Якубовскому.
  • 30 червня 2021 року в.о. генпрокурора Якубовський підписав наказ про підпорядкування «департаменту війни» генпрокурорці Ірині Венедіктовій.
  • 8 липня 2021 року Генпрокурорка Ірина Венедіктова своїм наказом остаточно забрала у свого заступника Гюндуза Мамедова всі підпорядковані йому департаменти в Офісі генпрокурора.
  • Менеджерка проекту GRC «Міжнародне право і визначення участі Росії в Криму і на Донбасі» Анна Микитенко вважає, що відсторонення Гюндуза Мамедова від керівництва Департаментом нагляду за кримінальними справами щодо злочинів, здійснених в умовах збройного конфлікту, буде мати негативні наслідки для розслідування справи МН17 з урахуванням того, що Мамедов також був керівником міжнародної слідчої групи (JIT) від України.