Адвокат Полозов захищатиме в «суді» затриманого в Криму Нарімана Джелялова

Новини
Адвокат Микола Полозов Фото: Facebook Николай Полозов

Адвокат Микола Полозов прийняв доручення на захист затриманого першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова в рамках кримінальної справи за звинуваченням у «пособництві у скоєнні диверсії» (ч. 5 ст. 33, ч. 1 ст. 281 КК Росії).

«Сьогодні я вже встиг побачитися з ним і взяти участь в слідчих діях. Стан Нарімана задовільний. На даний момент він знаходиться в статусі підозрюваного. Вину у вчиненні інкримінованого діяння він не визнає», – повідомив в Полозов.

За його інформацією, після 15:00 в «Київському районному суді» Сімферополя відбудеться судове засідання з розгляду клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу для Джелял у вигляді утримання під вартою.

«Нарімана доставлять до суду для особистої участі в засіданні», – додав Полозов.

Сполучені Штати закликають РФ негайно звільнити першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова та решту затриманих протягом вихідних кримських татар.

Першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, якому окупанти висунули підозру в пособництві диверсії, пов’язаної з підривом газопроводу в селі Перевальне Сімферопольського району, після затримання до вечора утримували в наручниках, з мішком на голові, під жорстким психологічним тиском. Провину він не визнає.

Як повідомлялося, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров поінформував, що російські окупанти висунули його першому заступнику Наріману Джелялову і іншим затриманим в Криму кримським татарам підозру в нібито здійсненні «диверсії». На його думку, ці дії Кремля є помстою за початок роботи Кримської платформи, установчий саміт якої відбувся 23 серпня.

Нагадаємо:

  • 3 вересня 2021 года в окупованому Криму співробітники ФСБ викрали кримського татарина, жителя Сімферополя Ельдара Одаманова після обшуку в його будинку, який проводився в зв’язку з нібито його причетністю до вибуху на газопроводі в селі Перевальне Сімферопольського району. Силовики вилучили всю комп’ютерну техніку.
  • 4 вересня в Криму співробітники ФСБ вранці провели в селі Первомайське Сімферопольського району обшук в будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, після якого його затримали і відвезли в невідомому напрямку. До цього вночі окупанти обшукали будинок і затримали жителя цього села Азіза Ахтемова нібито через причетність до вибуху газопроводу в селі Перевальному 23 серпня.
  • Увечері 3 вересня в селі Левадки Сімферопольського району співробітники ФСБ обшукали будинок і затримали Асана Ахтемова. Вранці 4 вересня в Євпаторії силовики обшукали будинок і затримали місцевого жителя Шевкета Усеінова. Місцезнаходження обох затриманих невідомо, як і трьох затриманих раніше Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Нарімана Джелялова.
  • П’ятеро викрадених 3-4 вересня російськими силовиками в окупованому Криму кримських татар – Ельдар Одаманов, Азіз Ахтемов, Асан Ахтемов, Наріман Джелялов і Шевкет Усеінов – знаходяться в будівлі «кримського управління ФСБ» в Сімферополі.